«Місто пахло корицею й кремом Nivea». У Чернівцях сьогодні презентують вінтажний альбом

«Місто пахло корицею й кремом Nivea». У Чернівцях сьогодні презентують вінтажний альбом

06.02.2018, 12:39

6 лютого у Чернівцях презентують книгу Наталії Гриценко «Місто пахло корицею й кремом Nivea. Чернівецький вінтажний альбом», що вийшла у «Видавництві 21». Презентація відбудеться у Буковинському медіа-центрі «BelleVue» (вул. О. Кобилянської, 2, ІІ поверх). Початок о 19:00.

Книга «Місто пахло корицею й кремом Нівея. Чернівецький вінтажний альбом» -  оповідь про Чернівці переважно першої половини ХХ століття. Картина міста, життя його мешканців подано авторкою крізь призму свідомості, спогадів, внутрішнього мовлення літнього пана, чернівчанина, який прожив у цьому місті і з цим містом усе своє життя, розділивши з ним та іншими чернівчанами усі дарунки та виклики долі й історії. Невеликі за обсягом, але інформаційно дуже сконцентровані оповіді, подібні до кіноновел, показують щоденне буття простих людей. Завдяки деталям міського побуту (на різних його рівнях) читачі вповні відчують атмосферу колишніх Чернівців ? аж до звуків, запахів, візуально. Книга Наталії Гриценко особливо важлива тим, що не сповідує і не зумовлює ностальгію за минулим та нескінченну низку больових відчуттів через втрачене, а викликає відчуття гордості за Чернівці, його мешканців, за тих людей, які хотіли і вміли жити, і, відповідно, породжує відчуття відповідальності перед ними і прагнення робити сучасні Чернівці не менш гармонійними і комфортними. Саме тому одним із головних меседжів книги можна вважати таку думку: «Пам’ятати минуле. Жити тепер, пам’ятаючи про майбутнє».

Книга буде цікава нинішнім і колишнім чернівчанам, туристам, історикам, краєзнавцям, містознавцям. Головний ілюстративний матеріал видання ? вінтажні фотографії, які зображають чернівецькі локації та мешканців міста в різні моменти їхнього життя, їхнього міського існування.

Наталія Гриценко та «Видавництво 21» запрошують до спілкування усіх, хто захоплюється історією Чернівців, тим, хто хоче відкрити для себе інші сторони культурного феномену міста пов’язаного з людьми, які його наповнювали своїм щоденним буттям.

 Книга на сайті «Видавництва 21»: http://www.books-xxi.com.ua/products/misto-pahlo-koritseyu-j-kremom-nivea-chernivetskij-vintazhnij-albom

The third planet

 ДОВІДКА ПРО НАТАЛІЮ ГРИЦЕНКО:

Наталія Гриценко ? корінна чернівчанка, історик, працювала в облдержархіві. Як сама про себе каже, плід кохання родичів семи національностей. Виховувалася у строгості мамою-педагогом, саме тому багато читала. Лаври великих письменників не давали спокійно спати ? отже, спробувала перо й сама. Деякий час друкувалася у журналах. Поступово почала досліджувати свій родовід. При цьому невгамовна цікавість до історії рідного краю спонукала об’єднати отримані знання й деякі артефакти. У результаті з’явився ось такий вінтажний альбом.

 Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

1