Міський голова Чернівців Роман Клічук прийшов до суду

Міський голова Чернівців Роман Клічук прийшов до суду

22.12.2020, 10:11

Мер Роман Клічук прийшов на засідання Чернівецького окружного адміністративного суду.

Тут третій день поспіль відбувається слухання до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії.

Перед приміщенням адміністративного суду на вулиці Садовій, окрім міського голови, зібралися депутати міської, обласної, районної рад та небайдужі чернівчани.

Роман Клічук вважає, що стара влада намагається заблокувати прийняття бюджету.

“Колишня міська влада намагається заблокувати прийняття бюджету і залишити без зарплати всіх працівників. Але я впевнений, що буде законність цього рішення і ми переможемо. Правосуддя буде на нашому боці”, - сказав Роман Клічук.

Наразі у суді слухається позов представниці політичної партії "Команда Михайлішина" Аліни Олевич до Чернівецької міської територіальної виборчої комісії.

Позивачка має намір у судовому порядку скасувати реєстрацію новообраних депутатів Чернівецької міськради та визнати незаконним рішення про оголошення першого пленарного засідання Чернівецької міської ради восьмого скликання.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях політична партія "Рідне місто" вирішила оскаржити в суді проведення першого пленарного засідання Чернівецької міської ради восьмого скликання, яке відбулося 18 грудня.

У своєму позові партія "Рідне місто" просить суд визнати протиправним і скасувати рішення Чернівецької міської ТВК №71 від 14 грудня про реєстрацію депутатів Чернівецької міської ради. Окрім того, позивач просить суд визнати протиправним і скасувати рішення ТВК №72 від 16 грудня про реєстрацію депутатів Чернівецької міськради. Водночас "Рідне місто" просить суд визнати протиправним і скасувати рішення Чернівецької міської ТВК про призначення першої сесії Чернівецької міськради восьмого скликання. Разом з тим, позивач просить зобов’язати ТВК офіційно оприлюднити в порядку, визначеному ст.282 Виборчого кодексу України, результати виборів Чернівецької міської ради.

У неділю, 20 грудня партія "Рідне місто" відкликала свою позовну заяву, суд затвердив це клопотання.

Пізніше стало відомо, що партія "Команда Михайлішина" подала аналогічний судовий позов до суду.

Суд зобов’язав Чернівецьку ТВК до ранку вівторка надати протоколи з результатами виборів

Джерело: https://molbuk.ua/chernovtsy_news/215896-u-chernivcyakh-prodovzhuyetsya-sud-za-pozovom-komandy-mykhaylishyna-nazhyvo.html

«Намагаються заблокувати проведення сесії»: Роман Клічук про суд проти ТВК

1