Міського голову Хотина Миколу Головльова достроково відправили у відставку через 'львівське сміття'

Міського голову Хотина Миколу Головльова достроково відправили у відставку через "львівське сміття"

02.03.2020, 14:21

Сьогодні, 2 березня, депутати проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Хотина Миколи Головльова. Також припинили повноваження секретаря міської ради Романа Савіцького та висловили недовіру першому заступнику міського голови Володимиру Сторчаку.

Про це повідомляють "Хотинські вісті"  та https://suspilne.media/.

Так, на сесії Хотинської міської ради депутати висловили Головльову недовіру. Рішення про досткорове припинення повноважень мера підтримали 19 депутатів з 24-х, шестеро проголосували проти.

Зі слів депутатів, причиною такого рішення став конфлікт через "львівське сміття", оскільки мер затвердив тариф на захоронення сміття зі Львову на Хотинському сміттєзвалищі.

У обгрунтуванні проекту рішення, яке внесла депутатка Христина Домбровська, йдеться, що міський голова Микола Головльов "не вжив заходів для заборони завезення сміття з інших регіонів", також вніс на голосування і особисто проголосував за рішення щодо встановлення чотирьох кіосків біля Хотинської фортеці.



Раніше Микола Головльов зізнався, що вів перемовини зі Львовом  щодо прийому сміття за оплату, але зазначив, що це залежатиме від згоди або незгоди жителів Хотина.

1