Міське комунальне підприємство не змогло заробити, бо підряди міська влада віддавала 'Семенюкбуду'?

Міське комунальне підприємство не змогло заробити, бо підряди міська влада віддавала "Семенюкбуду"?

04.02.2012, 00:47

Згідно з інформацією з достовірних джерел журналістам стало відомо, що міська влада гарячково шукає додаткову кількість піску для підсипання доріг під час нинішньої негоди. Попри всі оптимістичні запевнення чиновників, виявляється, Чернівцям піску таки бракує. Але отримати пісок при морозі в 20 градусів це проблематично. Прокоментувати цю інформацію журналісти попросили депутата Чернівецької міської ради, голову обласної громадської організації «Фронт Змін» Олексія Каспрука.

«Пожартую, що єдиний вихід з цієї ситуації – це терміново розглянути питання на сесії міської ради і знову рекомендувати звільнити з посади за це  Попадюка.  Адже це питання вже розглядалося. Виявилося, що говорити – це справа одна. І зовсім інша справа – працювати, - сказав Олексій Каспрук. -  Міська влада чомусь досі займалася тільки власним піаром. Бо відкривати дитячі майданчики, коли в цей самий час в дитячих садках  руйнуються альтанки, бо на їх ремонт немає грошей – це тільки піар. Ми всі живемо в цьому місті: вулиці зараз – це скло. Хоч як би нас не намагалися переконати в протилежному. Проїхати – неможливо. Днями на деяких вулицях  не з’являється транспорт. МіськШЕП фактично у стані банкрутства, ЖРЕП № 12 в стані банкрутства. Вже пішли кулуарні розмови, що вони збираються його приватизувати. Чудово розумію такий намір – це дуже прибутковий бізнес. Бо приватне підприємство «Санітарія» за рік заробило до 300 тисяч гривень, а ЖРЕП – збитковий. То ми спеціально доведемо його до ручки, щоб легше було приватизувати. А вже потім почнемо заробляти гроші.

На підприємстві міськШЕП така сама ситуація, як на «Міськбуді», яке я очолював. Ідентична. Єдине, що мене здивувало, що вони навіть з «своїми» роблять те саме, що зробили зі мною. Якщо міське комунальне підприємство не отримувало від міста замовлень на виконання робіт, якщо до тендерні суми замовлялися у приватних підприємств, то що ж ми хочемо за підсумками року. Щоб у підприємства були обігові кошти, щоб були кошти на зарплату? Не буде такого. Я чудово розумію, чому об’єкти замовляються у приватних підприємств».

«Ви знаєте, що цю ситуацію керівник міськШЕПу Червінський пояснив тим, що роботи не було влітку, - приєднався до розмови  голова Чернівецької облорганізації партії «Фронт ЗМІН» Максим Бурбак. – А у мене є тендерна документація – відповідь на запит від департаменту ЖКГ, що тендер по реконструкції вулиці Руської до приїзду патріарха Кирила і Президента чомусь робила фірма «Семенюкбуд». А чому міськШЕП ц ене зробив. Тоді б мали гроші, щоб виплатити людям зарплату. Те саме з піщаною сумішшю, про яку ви питаєте. Де вона є? Скільки грошей на неї потрачено і чому вона не розкидається по вулицях. Лише в цьому я згоден з нашим головою ОДА Папієвим, який зауважив, що по цих дорогах їздити неможливо. Служба автомобільних доріг не працює. Я теж розумію пана Майора, який звільнився. Він теж не робив дорогу до Герци. Бо її теж робив «Семенюкбуд». Там на 30 мільйонів тендер. Хіба вони не могли на цьому заробити. Але знову зробила приватна фірма. І чомусь зробила в борг. Тендер виграла 16 вересня, а 1-2 жовтня вже Кирило їхав в Герцу. Як це вони зробили таку дорогу лише за два тижні. Чи вони вже наперед знали, що виграють цей тендер?  І робили за два місяці до того. Це саме буде з піском…»



КОМЕНТАРІ (1)

Впродовж січня на дорогах області працювало 25 автогрейдерів, 44 плужних снігоочисники, 21 піскорозкидач. На ручній підсипці працювало 117 робітників філій Облавтодору. Використано близько 9 тис. тонн протиожеледної суміші. На сьогодні для боротьби з ожеледицею в області наявні 2 тони 670 кг піщано-соляної суміші, 4 тони 400 кг піску, 50 тонн солі, 9 вагонів
 технічної солі перебувають на відвантаженні, ще 5 вагонів – в дорозі до Чернівецької області.

avatar

Прес-служба ОДА

03 лютого 2012 23:00