Міська рада та департамент ЖКГ незаконно виділили Чернівціспецкомунтрансу 36 млн

Міська рада та департамент ЖКГ незаконно виділили Чернівціспецкомунтрансу 36 млн

15.10.2019, 18:20

В кінці червня цього року Антимонопольний комітет України прийняв рішення про те, що 36 млн.грн, які виділені МКП «Чернівціспецкомунтранс» є незаконною державною допомогою та підлягають поверненню до бюджету м.Чернівці.

Про це повідомляє Центр реформ та розвитку - Чернівці.

Таке рішення АМКУ обумовлене тим, що фінансування з бюджету МКП «Чернівціспецкомунтранс» спотворює економічну конкуренцію в галузі вивезення побутових відходів, оскільки на цьому ринку працюють приватні фірми (Альтфатер-Чернівці та ТОВ «Укрвторресурси-Буковина»), які вивозять в м.Чернівці побутові відходи і не отримують при цьому бюджетного фінансування.

Водночас рішення АМКУ оскаржено в суді департаментом ЖКГ та " Чернівціспецкомунтрансом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки пани в ратуші міряються авторитетами, Чернівці перетворюються на великий смітник

 СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ МАЛИ ВИДІЛИТИ ТА КУДИ ВОНИ МАЛИ ПІТИ?

Обсяг фінансової підтримки, передбачений Програмою для здійснення внесків до статутного капіталу МКП «Чернівціспецкомунтранс» на 2017-2022 роки складає 53,18 млн.грн.

Частина цієї суми в розмірі 16,9 млн.грн. повинна бути спрямована на утримання і розвиток полігону ТПВ. Вона може бути визнана АМКУ допустимою державною допомогою (фактично законною), якщо ДЖКГ врегулює та обгрунтує механізм надання компенсації витрат по наданню послуг із захоронення побутових відходів.

Натомість інша складова фінансової підтримки в розмірі 36,28 млн.грн. мала бути спрямована на придбання сміттєвозів, контейнерів для зберігання сміття та інші заходи по наданню послуг з вивезення сміття. Ця сума визнана АМКУ визнана недопустимою для конкуренції державною допомогою і вона має бути повернута впродовж 2 місяців до бюджету м.Чернівці.

ЧОМУ МІСЬКА РАДА ТА ДЖКГ ПРИЙМАЮТЬ ПРОТИЗАКОННІ РІШЕННЯ?

Посилання на джерело:
http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document…

1