Мірками 'плінтуса' влада нехай оцінює свою роботу, - голова облорганізації Національної спілки журналістів

Мірками "плінтуса" влада нехай оцінює свою роботу, - голова облорганізації Національної спілки журналістів

16.07.2013, 16:15

Голова обласної організації Національної спілки журналістів Юрій ТИРОН вважає, що оцінювання журналістиці повинні давати фахові компетентні люди.

Про це Юрій Терон розповів molbuk.ua, коментуючи оціночні судження про журналістику області, які минулого тижня публічно висловив заступник голови ОДА Георгій Галиць.

- Нас, журналістів, оцінює читач, слухач, глядач, - каже керівник спілки. - Буковинська журналістика на теренах України вважається такою яка має високий авторитет, вона посідає своє місце. Професійне оцінювання журналістиці повинні давати фахові компетентні люди. А влада мірками "плінтуса" нехай оцінить свою роботу: що у нас з дорогами, що з зарплатами, з робочими місцями.

- Наш обов’язок говорити людям правду, а не прислуговуватися перед владою. Такі висловлювання чиновника свідчать лише про його рівень культури, - підсумував Юрій Терон.

В коментарі газеті "Час" голова Чернівецької обласної організації спілки журналістів України, заслужений журналіст України Юрій Терон щодо цієї ситуації сказав таке:

- Якщо влада так говорить про буковинську журналістику, то це не ми, а вони знаходяться нижче плінтуса, - обурюється голова обласної НСЖУ Юрій Терон. – Нам дали оцінку не тільки в Україні, а й у світі. Зокрема, Надії Вірній. Край і влада могли б гордитися її досягненнями як професіонала. Якщо Надія піднімає проблеми, які цій владі не подобаються, то це проблеми влади, а не журналістів. Недавно голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко оцінив буковинську журналістику як одну із найкращих у державі. Якщо Галиць обдумано говорив так, то це його особиста думка, яка нічого спільного не має з професією та ЗМІ. Якщо його словами влада хоче вставити кляп у рот журналістів, хоче змусити їх замовкнути, то реакція Спілки буде адекватна. А владі я можу порадити: спочатку давайте оцінку собі, а потім нам…

Нагадаємо, минулого тижня заступник губернатора Георгій Галиць на прес-конференції, оцінюючи роботу журналістів, вжив кілька епітетів: "спроба флеш-мобу", "спланована провокація". Крім того, він сказав, що професіоналізм журналістів є "нижче плінтуса".

Джерело: molbuk.ua та chas.cv.ua

Раніше ми повідомляли:  

Бурбак вимагає покарати Галиця за гетто для журналістів

Буковинська журналістика скочується до рівня нижче плінтуса, журналісти створили своє гетто і живуть в уявному світі, - Георгій Галиць (відео без цензури)

1


КОМЕНТАРІ (5)

А на картинці це зображення тих "принципових журналістів", які вірно служить партіям типу ФЗ і Батьківщина?:-)

avatar

Допитливий

16 липня 2013 13:28

Ви цілковито праві, шановний ЮЮ, що "професійне оцінювання журналістів повинні давати фахові компетентні люди". Галиць - якраз і є фаховим, компетентним журналістом. Він професійний журналіст (без істерик, пане Тирон!), можливо навіть кращий за Вас, принаймні вже точно не гірший. І навіть на цій посаді, яку обіймає, він вправі давати оцінку журналістам і журналістському середовищу. Точно так, як Шкробанець, приміром, має цілковите право оцінювати лікарів, виставляти діагноз і призначати лікування (а у критичних ситуаціях це Шкробанця обов"язок, невиконання якого карається кримінолом). Саме оцінка Галиця і є фаховою. І він багато в чому правий, майте мужність це визнати як професійний журналіст! Ви краще займіться своїми обов"язками, пан Тирон, - давно пора!

avatar

Нарешті Тирон прокинувся

16 липня 2013 14:12

До попереднього коментатора. Дайте посилання хоча б на кілька журналістських матеріалів Галиця, як професіоного журналіста.  Дуже цікаво ! Здається востаннє він щось писав ще в "Новій буковинській газеті" . 

avatar

Цікавий

17 липня 2013 12:32

Навіть Надійка, якщо вона завтра перекваліфікується в улюблену дружину брунейського шаха і припинить писати Кобевкові статті, вже назавжди залишиться професійним журналістом і з роками, запевняю, не втратить майстерності, а тим більше не потребуватиме якогось підтвердження своєї фаховості. Хіба зрозуміє, що у ліфчику в поважні установи порядні пані не приходять і бретельками не трусять. Хто б, скажіть, з чоловіків, дивлячись упритул на таку красу, не став нервувати?

avatar

Цікавий не значить тупий, чи не так?

17 липня 2013 13:25

О, сам Галиць обізвався. Навіть Вірну Надійкою назвав. А таки "всрався". Бо про журналістику вже давно забув, а став професійним інтриганом та сракозатикою для вусатого патрона.  А може ще щось і нашкрябає в патронівській СС ? 

avatar

Психолог

17 липня 2013 19:40