Міністри оборони України та Румунії обговорили напрямки співпраці в контексті безпеки Чорноморського регіону

Міністри оборони України та Румунії обговорили напрямки співпраці в контексті безпеки Чорноморського регіону

15.02.2020, 10:42

14 лютого, в рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції, Міністр оборони Андрій Загороднюк провів зустріч з Міністром національної оборони Румунії Ніколає-Іонелем Чуке.

Сторони зосередили основну увагу на темі безпеки в Чорноморському регіоні. Андрій Загороднюк наголосив на важливості співробітництва на рівні військово-морських сил та посиленні спільної роботи з партнерами в Східно-Європейському регіоні з метою забезпечення стабільності в акваторії Чорного моря.

Серед перспективних напрямків співробітництва, які обговорили Міністри під час зустрічі, було майбутнє підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про військово-технічне співробітництво, а також обмін інформацією про повітряну та морську обстановки.

Також під час зустрічі її учасники висловили занепокоєння дестабілізаційними діями Російської Федерації в Чорному та Азовському морях, а також подальшою мілітаризацією окупованого Росією Кримського півострова.

З поміж інших важливих аспектів, Міністри наголосили на необхідності продовження двостороннього співробітництва, участі у спільних багатонаціональних навчаннях та продовженні співпраці в рамках діяльності багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса».

1