Міністри, маланка і лохи

Міністри, маланка і лохи

12.01.2013, 23:03

У Чернівцях - знову аврал! У 1999-му малювали фасади, латали ями - чекали президентів Кучму та Константинеску. У 2011-му чекали Кирила (православний патріарх із золотим годинником). Ремонтували Чкалова, Руську, летовище. Тепер аврал сніговий, але причина така сама. Їдуть міністри Кожара та Лавров. А ще "Маланку-фест" нагороджуватиме та вітатиме якщо не сам олігарх Дмитро Фірташ (фінансовий і політичний гарант існування міської та обласної влади у її нинішньому кадровому потенціалі), то його благовірна Лада Фірташ. Тому й несподівано для себе чернівчани виявили, що у місті є двірники, техніка і гроші на прибирання вулиць і тротуарів від ожеледі та снігу. Хоча ще якийсь тиждень тому ніхто з вулиці Кобилянської сніг і не збирався вивозити - не було грошей. А двірників з лопатами на тротуарах бачили хіба що щасливці. Та й то це були ті з двірників, які ще зберегли у собі пізньорадянські страх та совість. 

Здавалося би, що поганого? Хай навіть до приїзду міністрів та олігарха сніг і лід приберуть. Нічого поганого. Питання лише у тому, за кого у цьому (й у всіх попередніх) випадках мали і мають чернівчан. Очевидно, як модно тепер казати на донецькому діалекті, за лохів. Адже тепер то ми точно знаємо, що при бажанні та відповідній організації, головні райони міста можна було прибрати від снігу ще задовго до приїзду високих гостей. Та чомусь цього не робили. Не хотіли? Не могли? Можливо, частково й так. Та, думаю, що просто чхати хотіли на холопів, які на своєму горбу утримують чималу чернівецьку управлінську челядь. А от коли відчули себе холопами перед приїздом великих панів, тоді й кинулися до роботи. Щоби не вдарити писком об ожеледицю. Бо як спотикнеться якийсь із міністрів, чи, не дай Боже, олігарх Дмитро Васильович (свят, свят, свят) на тротуарі, то піт зі страху стікатиме по спині (і значно нижче) міських та обласних зверхників не один тиждень. А як якась сотня чернівчан зламає руки-ноги на ожеледиці, то кому до них є справа? Самі зламали, самі й викрутяться. Отака діалектика.

блог Олександра Мостіпаки
Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Всі Чернівчани знають, за кого нас мають ці, м'яко кажучи "нацюцюрники" (переклад з Російської "ГАНДОНИ")які в першу чергу лиш біля своїх будівель розчистили, а на Чернівчан на...рали, бо його "все влаштовує". Помолимося за це гівно, щоб він собі нічого не зламав і ніяка 100 кілограмова бурулька не впала на нього з вежі ратуші. Чернівчани тебе люблять вельпошановний ти наш Віталька 

avatar

Чернівчанин

12 січня 2013 21:05

Мостіпака все правильно написав із одним "маленьким" уточненням: АНАЛОГІЧНО МІСТО НЕ ПРИБИРАЛИ І ЗА ФЕДОРУКА

avatar

Чернівчанка

13 січня 2013 09:17