Міністри і Офіс Зеленського на цілий рік загальмували процес можливого отримання Чернівцями нових тролейбусів, - заступник Клічука

Міністри і Офіс Зеленського на цілий рік загальмували процес можливого отримання Чернівцями нових тролейбусів, - заступник Клічука

19.01.2022, 12:11

Заступник Чернівецького міського голови Євген Маховіков в інтерв'ю журналісту Миколі Кобилюку (газета "Молодий буковинець") розповів про перспективи одержання Чернівцями нових тролейбусів за кошти Європейського інвестбанку.

– Європейський інвестбанк отримав від нас заявку на 50 тролейбусів і нову лінію контактної мережі на вулиці Старожучківський шлях. Які в нас є шанси отримати це?

– Кожен новий тролейбус – це для нас надзвичайно важлива річ. Бо 90% тролейбусів у нас, на жаль, підлягають утилізації.

Спочатку ця заявка була на 20 тролейбусів, але згодом, після спілкування з урядом та ЄІБ ми зрозуміли, що можемо трохи понахабніти і попросити більше. Щойно ми побачили таку можливість і достатньо серйозно над нею попрацювали, переробили свою заявку, провели розрахунки і написали обгрунтування.

В той же час від Міністерства фінансів та ЄІБ ми отримали досить позитивні реакції на цю заявку. Але, зрозуміло, що всі міста написали щось схоже. І цих заявок було в рази більше, ніж на суму 200 млн євро, передбачених другою фазою цього проекту. Тоді ми зрозуміли, що в будь-якому випадку формуватиметься якась черга. Ми вирішили, що ми в цій черзі маємо бути першими. Відповідно, шукали виходи на консультантів у ЄІБ.

 Нещодавно була зустріч з представниками банку у Львові. Вони підтвердили, що ми та ще одне місто будемо першими, адже закінчили усі етапи. Проблема наразі полягає лише в тому, що угода по другій фазі була підписана у грудні 2020 року і весь цей час вона "гуляла" по міністерствах, по Офісу президента... І нарешті, наприкінці року вона вийшла із ОП, спустилась у Верховну Раду. Нині я дуже сподіваюся, що після виходу парламенту із зимових канікул нардепи підтримають цю ратифікацію.

Джерело: https://molbuk.ua/index.php?newsid=246215

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькі Ромео та Джульєтти поки не зможуть зручніше дістатись на побачення сучасним та екологічним транспортом (ОНОВЛЕНО)

Каспрук виписує собі й чиновникам міськради по 34 млн грн премій на рік, за які можна купити 34 тролейбуси - Продан

1