Міністр заперечив, шо звільнив Харабару за вибори

Міністр заперечив, шо звільнив Харабару за вибори

28.11.2012, 13:06

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко запевняє, що останні кадрові призначення в територіальних підрозділах міліції не пов'язані з результатами виборів.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналу "Експерт", відповідаючи на запитання, з чим були пов'язані ротації міліцейських чиновників в регіонах.

"Якщо пам'ятаєте, як тільки я був призначений на посаду міністра, журналісти задавали мені питання, чи будуть кадрові зміни в міністерстві. Я тоді казав, що зміни обов'язково будуть. Але я буду приймати зважені рішення. В результаті у нас пройшли деякі перестановки на рівні заступників міністрів", - пояснив глава МВС.

"Останні кадрові зміни абсолютно логічні. Ми сформували кадровий резерв і провели заміщення. До мого приходу кадровий резерв сформований не був", - додав він.

При цьому Захарченко запевнив, що кадрові перестановки торкнулися не тільки західних регіонів, які на виборах не проголосували за провладні сили.

"Чому тільки західних? Загалом кадрові зміни торкнулися 11 регіонів. Серед них Київ, Севастополь, Вінницька, Житомирська, Донецька, Дніпропетровська та інші області", - уточнив він.

"Якщо ви маєте на увазі нових керівників Закарпатської області Василя Варцабу та Івано-Франківської області Олега Сала, то вони добре знають специфіку регіонів. Ці зміни обґрунтовані. Або ось Богдан Щур, який був керівником міліції у Волинській області...", - пояснив міліціонер.

"Є ті, хто в силу віку буде йти в запас, на пенсію, тобто ті, яким ми запропонуємо менший обсяг роботи. Але це не означає, що цих людей з якихось негативних моментів зняли. Якби були питання, пов'язані з правопорушеннями з їх боку, - повірте, були б прийняті інші рішення", - додав міністр.

Водночас народний депутат і екс-міністр МВС України Геннадій Москаль вважає, що Микола Харабара був звільнений через його надмірну політизацію та результати виборів на у Чернівецькій області

Про це він повідомив кореспонденту molbuk.ua під час спілкування у соціальній мережі facebook.

"Моя особиста думка, що Харабару зробили крайнім за провал виборчого процесу в області. Його надмірна політизація явно не сподобалася міністру МВС," - зазначив Геннадій Москаль.

Наш земляк Геннадій Москаль у коментарі «Тижню» обійшовся загальними словами. Мовляв, кадрові ротації – «від того, що вже не знають, що робити. Міняють шило на мило. Хіба є фахівці високого рівня? На кого міняти? Призначають людей, про яких переважно ніхто нічого не знає. Це – для укріплення донецької команди. Це пов’язано з президентською кампанією. Втім, я абсолютно не бачу певних новацій. Це нічого не дасть ні пересічному громадянину, ні владі», – вважає Москаль.На думку депутата, такі призначення «будуть ворожо сприйняті і керівництвом обладміністрацій, і мерами міст, і бізнесом чи політичними елітами».

В ексклюзивному коментарі "Ч" Геннадій Геннадійович заявив наступне: «Моя особиста думка, що Харабару зробили крайнім за провал виборчого процесу в області. Його надмірна політизація явно не сподобалася міністру МВС». Пан Москаль скептично оцінює можливість висунення кандидатури Миколи Харабари на посаду міського голови Чернівців, бо поки не бачить перспективи призначення таких виборів: «Скоріше за все, більшість у ВР не проголосує за призначення виборів мера Чернівців, тому що у влади немає сильного кандидата. Це показали парламентські вибори. Крім того, влада боїться, що з депутата ВР Федорук знову буде балотуватися в мери».

Щодо відставки головного міліціонера Миколи Харабари, то прокурор Чернівецької області Петро Коваль на сьогоднішній прес-конференції спростував чутки про можливі "чистки" в силових структурах.

Нагадаємо, що 20 листопада міністр звільнив з посад низку керівників підрозділів МВС. Зокрема, було звільнено з посади начальника УМВС у Черінвецькій області генерал-майора Миколу Харабару і призначено на його місце полковника Олександра Демидова.

1