Міністр культури та інформаційної політики відвідав Чернівецький університет

Міністр культури та інформаційної політики відвідав Чернівецький університет

15.07.2021, 14:33

Сьогодні, 15 липня, із робочим візитом у Чернівці прибув міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він зустрівся із губернатором області Сергієм Осачуком, з яким вони обговорили майбутні реставраційні роботи у церкві Трьох Святителів, що знаходиться на території ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"До речі, про церкву. У ній проходять свою практику майбутні священики. А ще тут один із найгарніших куполів церков у нашій країні. Та є але. Церкві необхідні реставраційні роботи, бо стіни піддались тріщинам, ігнорування яких може мати дуже сумні наслідки. Тріщини необхідно стягувати, а також серйозно укріпити фундамент. Проєктно-кошторисна документація розроблена, а отже залишилось знайти фінансування. Разом з губернатором області тримаємо ситуацію на контролі і найближчим часом, впевнений, вдасться повідомити хороші новини і буде результат", - повідомив Ткаченко у дописі.





Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що проєктно-кошторисна документація ремонту церкви Чернівецького університету розроблена і залишилось знайти фінансування.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі. 

 "Чернівецький університет. Атмосфера студентського кампусу, яка є тут, вражає не тільки абітурієнтів. Уявіть – навчатись чи працювати в одному з шести університетів світу, який поєднує в собі навчально-методичну роботу та одночасно є об’єктом ЮНЕСКО. Ба більше – в Україні він такий один. Тут гарно всюди. Корпуси, дендропарк, церква", - зазначив Ткаченко.

Ткаченко зауважив, що до карантину середня кількість туристів, які відвідували Чернівецький університет складала 100 тисяч. З пом’якшенням обмежень університет знову виходить на цю цифру. 

 "До речі, про церкву. У ній проходять свою практику майбутні священники. А ще тут один із найгарніших куполів церков у нашій країні. Та є але. Церкві необхідні реставраційні роботи, бо стіни піддались тріщинам, ігнорування яких може мати дуже сумні наслідки. Тріщини необхідно стягувати, а також серйозно укріпити фундамент. Проєктно-кошторисна документація розроблена, а отже залишилось знайти фінансування", - зазначив Ткаченко.

Міністр наголосив, що разом з головою Чернівецької ОДА області Осачуком Сергієм тримає ситуацію на контролі й найближчим часом, він впевнений, що вдасться повідомити хороші новини й буде результат.

Джерело: https://ukurier.gov.ua/ 

1