Міністр інфраструктури України Максим Бурбак відкрив стадіон у рідній чернівецькій гімназії, який відповідає стандартам УЕФА (+відеокліп)

Міністр інфраструктури України Максим Бурбак відкрив стадіон у рідній чернівецькій гімназії, який відповідає стандартам УЕФА (+відеокліп)

15.11.2014, 14:29

На будівництво сучасного стадіону "скинулись" колишні випускники цієї школи (нині - гімназії). Щоправда назвати суму коштів, яку витратили на це будівництво, а також прізвище кожного мецената Максим Бурбак відмовився. Сказав лише, що таким чином випускники вирішили віддячити рідній альма матер. 

- Я пам’ятаю цей стадіон, відколи ще сам навчався в цій школі, на якому ми грали в футбол. Він був покритий асфальтом і на ньому було боляче падати. А такого поняття як „підкат” взагалі не існувало. Знаю, що немало дитячих колін постраждали тут від старого асфальту:). Тепер тут - сучасне штучне покриття, нові футбольні ворота, нормальні місця для глядачів (звісно, у синьо-жовтих кольорах). В цій школі вчилися мій тато, моя мама, дуже багато відомих людей. Ми - випускники - вирішили, що зберемося і зробимо подарунок - не директору, не школі, а дітям. Таким чином вдячні випускники тодішньої середньої школи №9 зробили подарунок, - розповів Максим Бурбак.

В суботу, 15 листопада, школярі гімназії №4 одразу ж випробували нове футбольне поле. Серед них виявився і Сашко Бурбак - син міністра інфрастуктури, теж учень цієї чернівецької гімназії. А перший символічний удар по м'ячу на оновленому стадіоні рідної школи зробив її випускник міністр інфраструктури України Максим Бурбак. 

Нове покриття стадіону убезпечить дітей, які гратимуть на ньому в футбол, від серйозних травм. Старе асфальтно-бетонне покриття замінили на м’який ворсисто-гумовий настил. А високі захисні сітки зменшать ризик вибити м’яч за межі стадіону. Поруч з футбольним полем облаштували сидіння для глядачів.

За словами фахівців, на облаштування поля пішло кілька тонн кварцевого піску, який захищатиме стадіон від надмірної вологи. Крім того, це дозволить покриттю самовідновлюватися. Відомо також, що працювали з покриттям одеські фахівці, які встановили по всій Україні вже понад  40 таких об'єктів. Проте чернівецький пришкільний стадіон все одно унікальний. Він відповідає стандартам УЕФА. Фірма, яка проводила роботи, гарантує, що стадіон прослужить мінімум вісім років. 

За словами директора гімназії № 4 Івана Солтисіка, навчальному закладу передали всі необхідні сертифікати якості на поле. Керівник гімназії не приховує задоволення, що роботи з облаштування вдалося завершити ще до кінця року.  

- Цей майданчик був стільки часу в такому непридатному для футболу, спортивних змагань, лінійок стані, що постало питання зробити майданчик, який дійсно відповідав би сучасним вимогам. І цей спортивний майданчик є однією з останніх моделей, - зазначив директор гімназії №4 Іван Солтисік.

А проводити спортивні змагання на ньому зможуть не лише учні гімназії, але й діти з інших шкіл міста. Спеціальне освітлення, також встановлене під час монтажу цього майданчика, дозволяє проводити футбольні змагання навіть за темного часу  доби. Тобто поганяти м'яча на ньому зможуть не лише учні, але й дорослі після роботи. 

Журналісти запитали в міністра про закиди, які лунали з вуст деяких депутатів Чернівецької міської ради під час парламентської виборчої кампанії. Максим Бурбак зауважив, що, можливо, хтось з тих, хто закидав передвиборчий піар, судить по собі. Тобто живе від виборів до виборів, намагаючись підкупити виборців дитячими майданчиками. Натомість ініціатори встановлення стадіону  в гімназії № 4 - вдячні випускники цього навчального закладу - працюють системно, тому роблять потрібні і корисні справи не під вибори, а постійно. 

Нагадаємо, гімназію №4 (колишня школа №9) свого закінчив нинішній міністр інфраструктури Максим Бурбак, його рідний брат Олексій, міністр юстиції України Павло Петренко, а також прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. 

Арсеній Яценюк закінчив школу в 1991 році, Максим Бурбак – в 1992 році, а Павло Петренко – 1996 року.

1


КОМЕНТАРІ (1)

ДЛЯ РІДНОГО МІСТА МІНІСТР І 1 !!!!!!  СТАДІОН, ДО СОРОМНО ЗА КРАЇНУ І ЧЕРНІВЦІ

avatar

сором

15 листопада 2014 20:17