Мінінфраструктури хоче скасувати ПДВ для внутрішніх авіарейсів, щоб знизити їхню вартість

Мінінфраструктури хоче скасувати ПДВ для внутрішніх авіарейсів, щоб знизити їхню вартість

01.02.2020, 18:44

Скасування податку на додану вартість та акцизів для внутрішніх перевезень має сприяти розвитку авіаринку, переконані в уряді. 

Мінінфраструктури планує скасувати ПДВ для внутрішніх авіаперевезень. Це має сприяти розвитку авіаринку в Україні та знизити вартість внутрішніх перельотів.

«У нас є правильна законодавча ініціатива: ми прибираємо податок на додану вартість на внутрішні перевезення. Надалі хочемо по акцизах попрацювати в цьому ж напрямку», – розповів в інтерв’ю журналу «Новое время» міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, Мінінфраструктури прагне, щоб в Україні стала затребуваною модель авіатаксі.

«Хочеться більше таких маршрутів, як Київ – Запоріжжя, коли ціна порівнювана із залізничним квитком або на 15−20% вища. І ми маємо все більше таких маршрутів запускати», – сказав він.

Криклій також зазнач, що у 2019 році пасажиропотік повітряного транспорту збільшився майже на 20%. Для його зростання уряд планує, зокрема, передати в концесію чотири аеропорти – у Львові, Херсоні, Запоріжжя та Чернівцях.

Додамо, що наразі внутрішні авіарейси в Україні виконують кілька вітчизняних авіакомпаній, зокрема, МАУ, SkyUp, Windrose та «Мотор Січ», переважно між Києвом і регіональними аеропортами, як-от Львів, Одеса, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Чернівці, Івано-Франківськ, Херсон, Вінниця, Ужгород.

https://zaxid.net/news/

1