Міліція знайшла осіб, які жахливо вбили чоловіка на вулиці Шухевича, щоб інсценувати смерть крадія

Міліція знайшла осіб, які жахливо вбили чоловіка на вулиці Шухевича, щоб інсценувати смерть крадія

05.08.2014, 18:54

Вбивство чоловіка на вулиці Шухевича у Чернівцях було скоєне двома особами, один з яких вже затриманий, а інший перебуває у розшуку.

Про це на прес-конференції розповів начальник управління МВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

- Є злочинець, який систематично займається квартирними крадіжками. Раніше він уже був засуджений; на момент вбивства перебував у розшуку. Ця особа у зговорі з напарником вирішила уникнути від слідства. Для цього знайшов особу (за попередніми даними без постійного місця проживання), який проживав у лісопосадці. Скоїв вбивство: перерізав ножем сонну артерію, шию, другий удар наніс в серце. Облив бензином і підпалив, при цьому звертав особливу увагу на шкіру кінцівок, щоб унеможливити зняття відбитків пальців. Закопав у землю на глибину 20 см. А зверху поставив свій військовий квиток, щоб справу проти нього закрили, а особу не виявили. Після цього вони поїхали з місця злочину, - розповів начальник управління МВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

Згодом напарник заявив у міліцію, що бачив, як двоє молодиків скоювали злочин, і описав їх. Слідчо-оперативна група знайшла людей, які підходили під опис. Ними виявилися двоє заробітчан з Закарпатської області. Проте під час оперативно-пошуковими заходів встановлено, що злочин скоювали ті особи, один з яких і зателефонував в міліцію.

Знайдено докази: встановлено, що злочинці наймали таксі і їхали куплятиніж та бензин на автозаправну станцію. На ній велося відеоспостереження, де і зафіксовано, як злочинці купляли ніж та бензин. Один з злочинців признався у скоєнні злочину після перегляду відео, а інший знаходиться у розшуку. Удари наносив напарник, на даний момент - вбивця. Він і затриманиманий.

«Злочин дуже зухвалий. Таких злочинів ще не було в нас на теренах області», - зазначив Зінченко.

 Особу вбитого поки що не ідентифікували. Встановлювати особу планують шляхом проводення ДНК експертизи.

Вбивці відповідатимуть за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За умисно скоєне вбивство чернівчан чекає до 15 років тюрми.

Нагадаємо, на вулиці Шухевича знайшли закопане тіло чоловіка. 04 серпня в районі вулиці Шухевича в Чернівцях було виявлено тіло чоловіка з ознаками насилля. 

Джерело: molbuk.ua

1