Намети на чернівецькому євромайдані трощили не два, а один п'яний тітушко (оновлено)

Намети на чернівецькому євромайдані трощили не два, а один п'яний тітушко (оновлено)

27.12.2013, 14:29

26-річний молодик перекинув інформаційні намети на Центральній площі міста Чернівців. Інцидент трапився 27 грудня близько 7 години ранку.

Як повідомили в СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, на Центральній площі обласного центру зупинилася автівка, звідти вийшли 2 молодики. Відомо, що обидва перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Раптово один з них попрямував до інформаційних наметів, розташованих поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку і декілька з них перекинув.

Коли зловмисник помітив наряд міліціонерів, який здійснював охорону громадського порядку в центральній частині міста, намагався втекти. Однак марно. Правоохоронці наздогнали молодика та запросили його до Шевченківського райвідділу, де він перебуватиме до витверезіння та з’ясування усіх обставин події.

А нетверезий товариш зловмисника – водій автомобіля притягнений до адміністративної відповідальності співробітниками Державтоінспекції Буковини за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Сьогодні вранці, 27 грудня, нагадаємо, двоє невідомих намагалися розтрощити намети Євромайдану, розташовані на Центральній площі Чернівців біля пам'ятника Тарасові Шевченку.

Як повідомили активісти чернівецького осередку ВО «Свобода», двоє людей середнього віку вискочили з легкового автомобіля і почали ламати студентський намет, після якого кинулися до партійних наметів ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода».

Як розповіли molbuk.ua очевидці, близько 7.00 на Центральну площу під пам'ятник Тарасові Шевченку заїхв білий "Фіат" із якого вийшли двоє молодиків і почали перевертати партійні намети. Активісти та міліція кинулись до них, але ті сіли в машину і поїхали на вулицю Худякова. 

За кілька хвилин молодики знову під'їхали до Центральної площі і, залишивши машину на Худякова, кинулись трощити студентські намети. Під час цього їх затримали активісти та міліція.

- Їм по років 25-30 було, - розповідає активіст Євромайдану Микола, - обоє п'яні були. Коли їх затримували, то вони кричали: "Хто витакі? Яке аєте право." Їх повезли до райвідділку. Найбільше постраждали студентські намети.

З ще одного намету встигли вискочити чергові, які і затримали нападників.

У прес-службі УМВС України в Чернівецькій області підтвердили, що такий факт мав місце, однак що насправді сталося, які мотиви були у нападників зараз з'ясовують. Наразі затриманих злочинців дісталили до Шевченківського РВВС м.Чернівці.

Помічник начальника УМВС, полковник міліції Іван Зайцев, заявив, що він поки не в курсі справи, однак найближчим часом ЗМІ буде проінформовано про деталі інциденту.

БукІнфо та micto.cz та molbuk.ua

фото versii.cv.ua

 

1