Міліція затримала сімох учасників стрілянини у Вашківцях, ще шістьох розшукують

Міліція затримала сімох учасників стрілянини у Вашківцях, ще шістьох розшукують

16.06.2012, 23:13

Станом на цей час міліція затримала сімох учасників конфлікту у Вашківцях, в якому в результаті стрілянини загинув місцевий мешканець Роман Ставчанський, ще двоє - сини колишнього мера Вашківців Володимира Гараса Віталій та Юрій поранені і перебувають у лікарні. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника УМВС області Олег Попов.

- Серед затриманих поки що немає того, хто стріляв, - сказав О.Попов. – Його особу встановлено – це мешканець сусіднього із Чорториєю села Кіцманського району на ім’я Микола. В поле зору правоохоронних органів він раніше не потрапляв.

Заступник начальника управління запевнив, що жодного політичного підґрунтя конфлікт немає. Двоє постраждалих – брати Гараси – є депутатами від «Фронту змін». Однак у своїх поясненнях слідчій групі вони розповіли, що конфлікт виник у Чорториї на грунті побутового непорозуміння між підозрюваним Миколою і загиблим Романом Ставчанським.

Міліція порушила кримінальну страву за фактом умисного убивства, встановлюються і опитуються всі підозрювані та свідки.

40-річний підприємець Роман Ставчанський, який загинув 15 червня ввечері під час конфлікту в барі у місті Вашківці Вижницького району, помер не від кульового поранення, а захлинувся рвотними масами. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник начальника УМВС області Олег Попов.

- Він отримав кульове поранення черевної порожнини, але жоден важливий орган не постраждав, - сказав Олег Попов. – За попередніми даними експертизи, смерть настала внаслідок асфікції – тобто він захлинувся рвотними масами. Чоловік після поранення впав, йому вчасно не надали допомогу, не повернули на бік.

За словами Олега Попова, стріляв у Ставчанського і братів Гарасів мешканець Кіцманського району не з вогнепальної зброї, а з пістолета для розважальної стрільби – він не використовує при стільбі порох і не потребує дозволу на придбання.

Поранень пістолет завдав тільки тому, що стріляли з дуже близької відстані.

Водночас дані експертизи Олег Попов назвав попередніми.

Також під час конфлікту було використано газовий балончик – від газу постраждав депутат обласної ради Іван Шевчук, який знаходився у той момент у барі. Від госпіталізації Шевчук відмовився.

Поранені Віталій і Юрій Гараси госпіталізовані, але загрози їхньому життю немає.

Джерело: molbuk.ua

1