Міліція закрила справу про вбивство ротвейлером 9-річної школярки

Міліція закрила справу про вбивство ротвейлером 9-річної школярки

10.04.2012, 16:13

Міліція закрила справу про вбивство ротвейлером 9-річної школярки із села Суховерхів Кіцманського району. Нагадаємо, трагедія сталася 25 грудня в обідню пору. Коли дівчинка прийшла в гості до своєї подружки, на неї накинувся собака. Дорослих на той час вдома не було, відтак, розборонити ротвейлера було нікому. Відтягнула внучку бабуся, з місця події дитину забрала швидка. Врятувати життя лікарі не змогли. Проти господаря собаки було порушено кримінальну справу, однак на днях її закрили.

Про загибель девятирічної школярки від укусів розлюченого ротвейлера наприкінці грудня показували чи не всі основні центральні телеканали. Трагедія сталася у селі Суховерхів на Кіцманщині. У неділю, коли 9-річна Яна прийшла в гості до своєї подружки, на неї накинувся господарський собака. Дорослих вдома не було, відбили від ротвейлера дитину бабуся та кілька сусідів.

Степанія ПАВЛЮК, бабуся Яни: "Викликали швидку, знайшли господаря. Коли виносили дитину на руках, фіртку міцно не зачинили. Пес кинувся навздогін, почав стягувати її назад із сидіння машини. Я почала розбороняти, так він і на мене став стрибати та кусати".

В лікарню дівчинку привезли у важкому стані, однак врятувати її не вдалося. Отримані рани виявилися несумісні з життям.

Василь ЗАЛЕВСЬКИЙ: "Мабуть, і на сьогоднішній день ніхто не знає, скільки наодинці був з нею той пес. Велика крововтрата, величезна скальпована рана лиця та голови, багато переломів кісток черепа. Прокушені в черепі дірки величиною в 10-5 копійчану монети".

Ховали Яну всім селом. У школі відмінили новорічні ранки. Проти господаря собаки порушили кримінальну справу за статтею "ненавмисне вбивство". У березні справу мали передати вже до суду.

Микола ХАРАБАРА, начальник УМВС області: "Проводили слідчі дії, експертизи. Але від потерпілої строни - батьків загиблої - надійшла зустрічна заява з проханням не притягувати до відповідальності господаря собаки. Нами було встановлено, що з боку господаря всі заходи робилися для того, аби собака не був без контролю. За погодженням обласної прокуратури справу ми закрили".

Ротвейлера повернули власникові.

Олександр ХМЕЛЬ. Телеканал «Чернівці».