У Чернівцях міліція штрафує власників кіосків та кавомобілів, бо у Михайлішина ніяк не поновлять дозвільну документацію

У Чернівцях міліція штрафує власників кіосків та кавомобілів, бо у Михайлішина ніяк не поновлять дозвільну документацію

27.03.2013, 15:17

Чернівецька міська рада вже тривалий час не поновлює дозвільної документації для підприємців, які провадять торгівельну діяльність у МАФах. Тим часом, міліція не втрачає можливості оштрафувати власників кіосків та кавомобілів.

До громадської приймальні однієї з облорганізацій політичних партій звернулась підприємець, яка постраждала від «взаємовигідної співпраці» міліції та Чернівецької міської влади. За словами жінки, дозвільна документація для всіх підприємців, які торгують в МАФах скасована ще минулого року, а рішень щодо поновлення документації депутати міської ради вже 4 місяць не приймають. Відтак отримання дозвільних документів для підприємців неможливе. Але для міліції апелювання до бездіяльності міської ради не є аргументом. Як наслідок, правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення, що тягне за собою значні штрафні санкції.

«Такі випадки, на жаль, непоодинокі. Дільничні інспектори міліції, використовуючи невизначеність положення підприємців, які торгують в кіосках та кавомобілях, вже подекуди займаються складанням адміністративних протоколів про правопорушення.

Ми маємо інформацію, що 21 березня року троє міліціонерів, в тому числі дільничний інспектор Станіслав Лебідь, перевіривши дозвільну документацію на розміщення кавомобіля та документи на підприємницьку діяльність за адресою Садова 1-А, склали протокол про адміністративне правопорушення, мотивуючи лише тим, що у підприємця не продовжений строк дії паспорта прив’язки на малі архітектурні форми», - зазначив представник партії. 

Він повідомив, що 25 березня спрямував депутатське звернення до прокурора області, начальника УМВС. У зверненні він вимагає надати інформацію чи є дії правоохоронців правомірними, враховуючи обставини у яких люди опинилися через незрозумілу позицію міської ради. Крім того, депутат звернувся до секретаря міськради Віталія Михайлішина аби той пояснив коли і які рішення планується приймати стосовно видачі підприємцям дозвільних документів на здійснення торгівлі використовуючи МАФи.

«Довготривалим відтермінуванням цивілізованого вирішення цього питання депутати міськради як в Києві так і в Чернівцях оголосили негласну війну тисячам підприємців. Адже крім того, що ці підприємці забезпечують свої сім’ї, сплачують податки, вони також створюють робочі місця для мешканців міста та області. Складається враження, що видача дозвільних документів зумисно затягується аби мати можливість витягти якомога більше грошей через штрафи», - наголосив політик.

Він закликав представників міліції з розумінням поставитися до підприємців, які стали заручниками нероб-депутатів та повідомив, що до чергової сесії міськради готується проект рішення щодо невідкладного розв’язання цієї проблеми у Чернівцях.

1