'Міліції це не сподобалось, що молодь читала книги перед Чернівецькою ОДА' (додано ВІДЕО)

"Міліції це не сподобалось, що молодь читала книги перед Чернівецькою ОДА" (додано ВІДЕО)

23.05.2012, 02:34

Сьогодні о 12.45 було оголошено «Мовчазний протест проти закриття книгарень», повідомляє кореспондент «Чернівці. Коментарі». Про це на своїй сторінці у мережі фейсбук оголосила громадська активістка Оксана Білек. «Друзі! Приходьте сьогодні на 12.45 біля ОДА - мовчазний протест проти закриття книгарень! Півгодини молодь читатиме мовчки книжки, щоб показати депутатам, що ми читаємо і книгарні нам потрібні! З собою мати книгу і карімат!», - пише дівчина на своїй сторінці в соціальній мережі. Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», у Чернівцях влада має намір реорганізувати мережу комунальних книгарень. Проти цього вже виступили обласні спілки журналістів та письменників, народні депутати Геннадій Москаль, Володимир Яворівський, Арсеній Яценюк, навіть регіонали Микола Романюк та В.Зубанов.

Однак охоронці ОДА намагалися заборонити читати книжки біля приміщення облдержадміністрації. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив активіст ГО "Фронт Змін" Василь Виноградов.  "Міліції це не сподобалось, що молодь читала книги перед ОДА, - повідомив Виноградов. - Аргументація була одна: ви заважаєте людям працювати, порушуєте громадській спокій". 

Після того, як молоді люди попросили охоронця представитися, охоронець зник у приміщенні. Натомість, через деякий час до них вийшов завідуючий сектором Шевченківського райвідділу міліції. Він заявив, що молодь знаходиться на сходах ОДА незаконно.

"Заберем у райвідділ, там і розберемось", - цитує слова міліцейського начальника громадський активіст.

Однак, як пише Василь Виноградов, після приїзду журналістів тон міліціонера змінився і молоді дозволили й далі читати книхки на сходах ОДА.

Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», сьогодні молодіжні активісти Чернівців оголосили про проведення флеш-мобу «Мовчазний протест проти закриття книгарень» під стінами ОДА.

Фото «Чернівці. Коментарі»,

Відео з сторінки Василя Виноградова у Фейсбук

 

Джерело: "Чернівці. Коментарі»

1


КОМЕНТАРІ (12)

Шахраї Галиць і Папієв разои з підлабузником Гайнічеру ховаються від народу за допомогою підопічних Чернівецького Генерала! СОРОМНО!

avatar

земляк

23 травня 2012 07:48

Шановний Микола Дмиитрович! Поговоріть будьласка з Вашими "товарищамі" негоже прикриватись міліцонерами, колі мухлюєш з книгарнями.

avatar

не байдужий

23 травня 2012 08:00

Я знаю точно, як Харабара скаже, так і буде з книгарнями. Всі злодії, що при владі , його бояться як вогню!!!

avatar

Читач

23 травня 2012 08:11

Вже тільки дурній не розуміє, що книгарні хотят прибрати

avatar

Читач

23 травня 2012 08:38

Не треба влаштовувати цирк, я не сприймаю хлопання книгами - як захист книгн і книгарень, ніхто книгарні не збирається забирати, вони і далі будуть працювати, тільки більш ефективніше і їх стане більше

avatar

Василь

23 травня 2012 09:10

Ну да. Більше стане. Це ж зрозуміло. Ніколи міри не знаєте. Треба знати, де зупинятися, щоб брехня не була такою очевидною. На щастя ви про це не знаєте.

avatar

Здивований до Василя

23 травня 2012 09:27

Вася не гони пургу! Ті что хочеш всех учить уму разуму? Прекращай травить женщин директоров! Тебе ведь жить здесь ВАСЯ!!!

avatar

Для Васи Г.

23 травня 2012 10:14

Блін, а шо це за Вася такий умний. Часом не Мойсов з кролями? Щось його не було видно на захисті інтрересів чернівчан, коли вони книжки захищали. Вася - це ти?

avatar

НеМойсов

23 травня 2012 10:33

У влади талант спотикатися на рівному місці. Штампують ворогів.Нахєра їм це було потрібно? Тим більше перед виборами?

avatar

ортопед

23 травня 2012 10:56

Тому що ТУПІ! Пригадуєте слоган першої президентської кампанії їхнього роботодавця?

avatar

Тому що ТУПІ

23 травня 2012 11:49

Сорі, народ, але написано неграмотно. Краще вже взагалі не пишіть про подію, якщо ви на ній не були присутніми. Це не є професійно.

avatar

Віталіна

23 травня 2012 14:38

Що саме -- неграмотно? факти в студію.

avatar

ортопед

23 травня 2012 15:20