Мільйонні підряди для «Рідного міста»: Продан не вбачає конфлікту інтересів

Мільйонні підряди для «Рідного міста»: Продан не вбачає конфлікту інтересів

19.10.2018, 10:38

Секретар Чернівецької міськради Василь Продан не вважає конфліктом інтересів те, що приватні підприємства, пов’язані із депутатами фракції "Рідне місто", отримують мільйонні підряди від департаменту житлово-комунального господарства Чернівців.

Про це чиновник заявив сьогодні в ефірі передачі "Тема дня" на телеканалі UA:Буковина. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонтні мільйони для “рідних”: Помічники, помічниці, сестри, брати, друзі, подруги і знайомі депутатів “Рідного міста”. Ставайте в чергу!

Так, на запитання ведучої передачі, чи існує конфлікт інтересів у ситуації з роздачею підрядів фірмам, наближеним до оточення партії "Рідне місто", Продан дав відповідь:

"Коли робляться дороги, то це дійсно в інтересах всього міста Чернівці, а не тільки "Рідного міста". Тобто, якщо дороги робляться... На сьогодні, за цих 2,5 місяці зроблено в 15 разів більше, ніж за 7 місяців попередніх. Звичайно, треба робити".

Водночас він вважає, що не зобов’язаний перевіряти документи фірм-претендентів на підряди на предмет близькості власників до партії "Рідне місто".

"Якщо якась фірма була якось пов’язана з помічником-консультантом одного з депутатів - яким чином це має відсортовуватись? Тобто, треба перевірити всі документи, всі зв’язки, побачити, що власником якоїсь фірми є помічник депутата і не дати йому підряд? Та звичайно ні. Якщо закупівель на сьогодні переведено десь на 130-140 мільйонів, і з них 2, 3 чи 5 мільйонів виявились люди, наближені до помічника депутата "Рідного міста", то що поганого в цьому?", - сказав секретар міськради.

Він навів приклад того, як у місті зараз рекоментують сквер поблизу пам'ятника героям Буковинського куреня, заявивши, що лише одне підприємство погодилося взятися за ці роботи у стислі терміни.

Водночас ведуча передачі нагадала, що фірма, яка виконує ці роботи, отримала цей підряд на 1,2 млн грн 12 жовтня цього року. Підприємство було засноване 14 вересня, а зареєстроване воно у звичайній квартирі на вулиці Південно-Кільцевій. Керівником її є Іринчин Владислав Андрійович, який є помічником депутата міськради від "Рідного міста" Ростислава Білика.

На це Продан відреагував реплікою:

"Людина, яка робить роботи... Ви там були, бачили? Відеоряд чітко показує, що там інтенсивно йдуть роботи. Якщо роботи треба завершити до 100-річчя Буковинського віча, то не так легко знайти підрядників. Якщо фірма зголосилася, то мені треба перевіряти до кінця - хто там був засновником? І відмовити тільки тому, що хтось із засновників - помічник депутата "Рідного міста"? Що стосується, фірма зареєстрована на квартирі чи не на квартирі... Йдуть роботи - оце дуже важливо".



Нагадаємо, раніше соціальна ініціатива "Закупівлі Чернівці" оприлюднила у Facebook дослідження про те, як Чернівецька міськрада роздає мільйонні підряди фірмам, близьким до оточення партії "Рідне місто".

Джерело:  molbuk.ua

1