Міхаель Матіас Хайнріх  переїхав з Німеччини до Ураїни, щоб обробляти землю в Кельменецькому і Хотинському районах

Міхаель Матіас Хайнріх переїхав з Німеччини до Ураїни, щоб обробляти землю в Кельменецькому і Хотинському районах

11.05.2019, 15:49

В.о.голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк познайомився з роботою підприємства ТОВ "Кельменці АГРО" з прямими німецькими інвестиціями, яке орендує солідні земельні частки (паї) двох Кельменецького й Хотинського районів. 

- Знайомтесь - Міхаель Матіас Хайнріх, засновник ТОВ "Кельменці АГРО", - розповів Михайло Павлюк. - Сьогодні на Кельменеччині разом з керівниками підрозділів АПК та регіонального розвитку обласної виконавчої влади за участі Почесного Консула ФРН у Чернівцях п. О. Шлампа познайомився з роботою підприємства з прямими німецькими інвестиціями, яке орендує солідні земельні частки (паї) двох Кельменецького й Хотинського районів, сплачує власникам оренду (більше 1800 га), здійснює вчасно відрахування до місцевих бюджетів, створює робочі місця та вирощує якісну продукцію - пшеницю та сою. Сам Матіас, переїхав до України у жовтні 2018 р., поселився тут на Кельменеччині, робить відповідально свою роботу й вірить у розвиток Буковини й України. Говорив він це хорошою українською мовою. Запросив його на Дні Європи у Чернівцях наступного тижня та побажав успіхів у втіленні задумів.

1


КОМЕНТАРІ (5)

Матіас Хайнріх - це той глитай, який підло переманює орендодавців, щоб здавали майнові частки йому. За це платить їм хабар у розмірі 8 тисяч гривень. Дехто з жадібних бесарабців клює на це, але офіційно не зізнається чи крутійствує. В результаті люди від "Кельменці Агро" приходять орати так звані передані їм без відома орендаря частки, на яких вже буяє засіяна восени пшениця. Такий конфлікт виник у березні ц.р. на полі у селі Нагоряни Кельменецького району.. Зухвалий зайда Хайнріх не захотів мирно владнати спірну ситуацію, а зробив наругу: сам сів за кермо трактора і переорював пшеничне поле.  На те ногодився директор СГК "Бабинський" Михайло Баранчук. Зав"язалась спірка, директору стало недобре. Його відвезли в лікарню, де і помер. Німець Матіас торжествує. 

Деб"ютанту державної служби Павлюку належало б знати про цей випадок і не скеровувати свої стопи до губителя християнської душі, а поцікавитись чому так звані правоохоронні та судові органи Кельменецького району-ретрограда вчасно не втрутилися в подолання конфлікту, а заодно висловити співчуття вдові та сестрі і доньці-сирітці господаря, який не дав здичавіти землі, платив людям справний дивідент.
Але: "Німець каже:"ви монголи"
         - "моголи, моголи, 
          Золотого Тамерлана
          онучата голі..."

За точність цитати не ручаюсь, але вона не повинна б співвідноситися з діями в.о. голови ОДА. Навіть якщо посаду цю невдовзі й ліквідують. Маймо гонор і думаймо!

avatar

Ярослав

11 травня 2019 23:25

Німець прийшов не землю рятувати, а наживати собі бариші, сіяти розбрат, чвари і губити християнські душі. Читайте з цього приводу статтю на сторінках електронного журналу "Латифундист". Ще знайти можна на сайті Куркуль.

avatar

Спиридон

11 травня 2019 23:37

Цікава логіка у Ярослава. Продажні бессарабці двічі продають один і той самий пай, але винен чомусь німець:)))

avatar

Продажні бессарабці

12 травня 2019 14:50

Друже, ви що не второпали, що своїми 8 тисячами підступний німчура переманює людей, веде нечесну конкурентну гру. У Німеччині за подібне йому обрізали б хвоста, бо там діють закони честі. Якщо німчура хоче щось заперечити, то хай звалює додому, переконається - так це, а чи ні.
Але ми "моголи", на жаль, продажні і без честі. Пам"ятаєте у Шевченка: "а вже німець на Вкраїні картопельку садить..." Зарубіжна експансія вкраїнських земель, підтримувана місцевою, начебто, вкраїнською владою, торує шлях?..

avatar

Проданим бессарабцям

12 травня 2019 22:08

Дружина і сестра Михайла Баранчука облили німчуру зеленкою. В такий спосіб висловили свою біль і протест. Чогось більшого зробити не могли. Але нічого не робить у захисті своїх громадян і аморфно-корислива кельменецька влада, ладна вступити з ким завгодно в долю, щоб отримати свій куш.

avatar

Симньон

12 травня 2019 22:30