Між написанням журналістських матеріалів Олена Чайка створила на полотні більше 70 вишиваних робіт

Між написанням журналістських матеріалів Олена Чайка створила на полотні більше 70 вишиваних робіт

21.12.2018, 22:31

Репортаж журналістів телеканалу "Чернівці" з відкриття персональної виставки Олени Чайки "Вишивані рукотвори Розповіді журналістки про неозорий материк народного мистецтва буковинського краю та його майстрів". 

Після розмови з"ясувалося, що журналістка, яка брала інтерв"ю у господині чудової експозиції, брала також участь у колективному мистецькому проекті "Обрус Гараса" (була автором ідеї проекту), який зареєстровано в Книзі Рекордів України в категорії "Мистецтво. Розміри. Вперше." як "Найбільша вишита біографія одного митця". Приємно, що поіменно згадали кожного, хто долучився до спільного твору, який зараз разом з паспортом і переліком учасників зберігається в Чернівецькому Художньому музеї.

На виставці також представлені всі твори, подаровані героями журналістських матеріалів пані Олени. Бо ці картини жодного разу ніде не експонувалися. "Вони демонструють те, як відчував мене той чи той художник під час нашого творчого спілкування. І це також барви моєї рідної домівки...", - пояснила Олена Чайка. 

Відкривали персональну виставку "Барви рідної домівки" директорка Чернівецького Художнього музею Інна Кіцул. Відтак завідуюча відділом декоративно-ужиткового мистецтва музею і чудова майстриня бісероплетіння Ольга Денисова, яка опікувалася формуванням експозиції, дала авторці робіт творчу характеристику. А директорка рукодільної мережі "Санта " та організаторка виставок "Вишиваний дивотвір" Одарка Кучерява розповіла про діяльність під крилом громадської організації "Вишиваний дивотвір" і клубу рукоділля "Вишиваний дивотвір". 

Ольга Геник - Заслужений працівник культури, чудовий педагог по класу бандури Чернівецького училища мистецтв ім.С.Воробкевича. Вихованці пані Ольги - Анжела Никорук, Іван Керницький, Аліна Шевчук створили неповторний настрій персональної виставки "Барви рідної домівки", а також передсвятковий настрій різдвяно-новорічного циклу, який напередодні розпочав святий Миколай...

Привітати майстриню прийшло чимало людей. Зокрема, Заслужений діяч мистецтв, директор УМЦ культури Буковини, кум, хресний тато донечки Богдани - Микола Шкрібляк. Подвійно приємне вітання, бо з Миколою Миколайовичем пані Олена втілювали чимало цікавих просвітницьких заходів в газеті "Буковина", де тоді працювали, створивши осередок Товариства української мови ім.Т.Шевченка, яке згодом переросло в товариство "Просвіта", яке нещодавно святкувало своє 150-річчя.

Ще одну гостю, пані Марину Микуляк, впізнає кожен за життєрадісним перливчастим сміхом та індивідуальним почерком вишивальної майстерності. Приємно було почути від неї слова про обопільне творче збагачення на урочистому відкритті персональної виставки Олени Чайки "Барви рідної домівки".

Спасибі усім, хто вчора прийшов привітати мене з урочистим відкриттям персональної виставки "Барви рідної домівки" в Чернівецькому Художньому музеї! Моя персональна виставка - завдяки рукодільній мережі "Санта", яка шістнадцять років поспіль організовує виставки "Вишиваний дивотвір", що експонуються в Чернівецькому Художньому музеї, який власне і вручає сертифікат на проведення персональної виставки одному з учасників. Детальніше про виставку - згодом. Наразі нагадування: виставка діятиме до 14 січня. Щиро запрошую, рада почути ваші думки, чекаю! - прокоментувала подію авторка робіт, яка є лауреатом обласної мистецької премії ім Г. Гараса за збереження, відродження і розвиток народного мистецтва. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Ð?лени Чайки.

1