Мешканці Заставни підтверджують, що «катівник рибалок» стріляв, аби налякати дітей

Мешканці Заставни підтверджують, що «катівник рибалок» стріляв, аби налякати дітей

27.06.2012, 13:41

У п’ятницю екс-голова Заставнівської РДА, умовно засуджений на 5 років після участі в катуванні рибалок на приватному ставку Михайло Бойчук збурив новий скандал. Поблизу заводу у с. Хрещатик, де діти на вигоні випасають худобу, він стріляв начебто у повітря, аби примусити дітей забрати худобу і піти з вигону. Місцеві жителі викликали міліцію і звернулися за підтримкою до районної організації партії ВО «Батьківщина». Ситуація отримала розголос, а міліція фактично підтвердила подію – щоправда, без подробиць.

Як повідомив один із заявників про подію до правоохоронних органів Віктор Петрович Горук, він разом з іншим заявником – Іллею Михайловичем Чухрієм дали свідення міліції, а також подали заяву до обласної прокуратури. У прокуратурі їх прийняла прокурор з прийому громадян Л.Панчишина.

У заяві до прокуратури заявники вказали на те, що після виклику міліції близько 9 ранку правоохоронці прибули на місце стрілянини аж близько 12-ї. Також заявник Горук зазначив, що інформацію про наявність зброї у засудженого екс-голови РДА Бойчука доводив до керівництва районної міліції, але заходів правоохоронці так і не вжили.

Наразі офіційних заяв від міліції і прокуратури з приводу інциденту не було.

Джерело статті: bnbnews.com.ua

1