Мешканці сторожинецької Кам’яни хочуть, щоб їх возили по-іншому

Мешканці сторожинецької Кам’яни хочуть, щоб їх возили по-іншому

29.07.2015, 22:41

Депутат-«батьківщинівка» на Буковині вимагає приведення до законної норми тарифів на приміські пасажирські перевезення

Депутат Чернівецької облради фракції «За Батьківщину» Світлана Фочук стала на захист пасажирів, які користуються послугами приміських маршруток на відрізку шляху «Чернівці – Кам’яна». Як повідомляє прес-служба обласного осередку ВО «Батьківщина», депутат на звернення пасажирів вимагає проведення нового конкурсу на перевізницький маршрут, а на період до конкурсу – можливості знайти тимчасового перевізника на маршрут.

Мешканці приміського с. Кам’яна на Сторожинеччині уже давно скаржаться на перевізника свого маршруту. Частина автобусів – переобладнані на пасажирські з вантажних, квитків за проїзд водії не видають, пільговиків возять за повну плату, ціноутворенням займаються на власний розсуд, кінцеву зупинку визначили в забороненому правилами дорожнього руху місці.

«Головне, чого вимагають мешканці Кам’яної, і це зафіксовано протоколом зборів села, - це приведення до норм тарифів за перевезення, - каже Світлана Фочук. - Плутанина в документах дозволяє перевізнику завищувати ціну на проїзд. З пасажирів беруть плату як за проїзд більше 10 км, хоча насправді кілометраж менший. І йдеться не про копійки. Проїзд до 10 км має коштувати, згідно з тарифною сіткою, 3,75 грн., а платять кам’янчани – 7 грн. незалежно від місця висадки! 3 гривні переплати на одну особу щодня тільки в один кінець – це 350-450 грн. на одну родину з 4-х осіб, яка кожного робочого дня дістається до міста на роботу чи на навчання. У сьогоднішній скрутний час це чимала сума для сім’ї».

На депутатське звернення замовник перевезень – Чернівецька ОДА – уже провела комісійне обстеження відрізку шляху маршруту «Чернівціх Кам’яна» з метою визначення кілометражу.

Через розбіжності у кілометражі, управління інфраструктури ОДА обіцяє провести повторне комісійне обстеження дороги. Також замовник перевезень до наступного конкурсу, який планується уже у вересні цього року, зобов’язався внести зміни до паспорту маршруту і визначити місця додаткових зупинок, окрім існуючих. На вересневому конкурсі перевізників на цей маршрут особливу увагу звертатимуть на ціну для пасажира. 

1