Мешканці Чернівців менше за всіх в Україні витрачають гроші на нові авто

Мешканці Чернівців менше за всіх в Україні витрачають гроші на нові авто

01.10.2012, 20:27

Згідно зі статистики ринку автопродажів за 8 місяців 2012 року в Чернівцях та області було продано найменшу кількість авто серед інших регіонів України. Про це повідомляє автомобільний портал RST.ua

З січня цього року по серпень включно чернівчани придбали 1037 нових автівок та витратили на них трохи більше 170 мільйонів гривен. За цими показниками Чернівці займають останнє місце серед інших 25 міст та областей України.

Але у рейтингу дизельних нових авто Чернівці та область займають перше місце. 18% з загальної кількості припадає на машини з дизельним двигуном.

За класовими показниками найбільшу популярність в Чернівецькій області мають автівки не дорожчі 17 тисяч доларів – це 52% від загалу нових легкових авто. 38% - машини вартістю від 17 до 35 тисяч доларів. На авто преміум та люкс класу, які дорожчі 35 тисяч доларів, припадає 10%.

Найпопулярнішими серед чернівчан за 8 місяців були німецькі, російські та українські машини. А саме такі моделі: Volkswagen Polo, ВАЗ 2115 та ВАЗ Granta, ЗАЗ Lanos та ЗАЗ Sens.

За якісними показниками роботи автоділерів в області у порівнянні з іншими регіонами у першій трійці VW Polo, ЗАЗ Lanos та ВАЗ Granta.

Загалом за 8 місяців цього українці витратили на нові авто майже 30 мільярдів гривень. Найбільше покупок автомобілісти зробили в Києві. За 38,5 тисяч нових машин мешканці столиці заплатили більше мільярда гривень.

Прес-служба RST.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Просто ціни на нові авто в Києві та інших областях нижчі - тому там і купують. А ділери в Чернівцях жадні - тому і продають мало. ну і люди бідні - покращення ж не до всіх вже дійшло.

 

avatar

Семен

01 жовтня 2012 22:32