Депутати не порушили закон, залишивши Новодністровськ без мера, - Вищий адмінсуд України

Депутати не порушили закон, залишивши Новодністровськ без мера, - Вищий адмінсуд України

11.10.2012, 02:49

На адресу телерадіоорганізації «Сокиряни» надійшла копія постанови Вищого адміністративного суду України про розгляд касаційної скарги Новодністровської міської ради Чернівецької області на рішення Вінницького апеляційного адміністративного суду у справі колишнього мера, - повідомляє ПІВНІЧНО-БЕСАРАБСЬКИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ.

У рішенні, зокрема, вказано, що 19 вересня нинішнього року колегія у складі трьох суддів, перевіривши правильність застосування Сокирянським районним та Вінницьким апеляційним адміністративним судами норм матеріального і процесуального права дійшла висновку, що касаційна скарга підлягає задоволенню. Адже Сокирянським районним судом при вирішенні спору встановлені обставини, які давали Новодністровській міській раді підстави для дострокового припинення повноважень пана Пачишина на посаді голови міської ради. У дотриманні процедури припинення повноважень міського голови не встановлено порушень, на підставі яких можна визнати рішення ради незаконним.

У свою чергу Вінницький апеляційний суд, скасовуючи рішення районного органу судочинства та приймаючи нове рішення, помилково виходив з того, що порушення міським головою законів України повинні прийматись до уваги у разі притягнення його до кримінальної, адміністративної чи іншої відповідальності. А висновок вінницьких суддів про порушення порядку дострокового припинення повноважень керівника органу місцевого самоврядування, передбаченого діючим законодавством, належним чином не обґрунтовано.

Відтак скаргу Новодністровської міської ради задоволено, постанову Вінницького апеляційного адміністративного суду скасовано і залишено в силі рішення Сокирянського районного суду про визнання рішення Новодністровської міської ради законним. Тож повноваження мера Новодністровська - Руслана Панчишина достроково припинені законно. Цікаво лише одне, як уродженець Львівщини надіється завоювати прихильність всього 204 округу, якщо , як він сам говорить, у рідному Новодністровську не має підтримки.

1