Мер Новодністровська Руслан Панчишин змагатиметься за посаду мера Чернівців?

Мер Новодністровська Руслан Панчишин змагатиметься за посаду мера Чернівців?

28.04.2012, 18:46

Таке припущення висловив голова громадської організації «Спільними зусиллями чернівчан Василь Мойсов. У п’ятницю, 27 квітня, він, як «мешканець міста», завітав на прес-конференцію Руслана Панчишина у Чернівцях. Своє припущення щодо можливого балотування новодністровського мера на вакантну посаду мера Чернівців він сформулював, як запитання. Пана Мойсова, який став відомий загалу чернівчан після кількох акцій, спрямованих проти  активістів «Фронту Змін», цікавили також плани Руслана Панчишина на майбутніх виборах до Верховної Ради України. А саме, чи має він намір балотуватися в народні депутати по якомусь з мажоритарних округів Буковини.

Відповідаючи на питання «мешканця міста», Руслан Панчишин категорично заперечив, що його цікавить крісло мера Чернівців. По-перше, себе він вважає діючим мером Новодністровська, позаяк рішення апеляційного суду щодо незаконності дій депутатів, які усунули його з посади, суд вищої інстанції не скасував, а тільки призупинив.

Ну, а те, що створений ним Благодійний фонд Руслана Панчишина має офіс у Чернівцях - лише потреба у налагодженні зручної комунікації між його регіональними відділеннями. Адже Чернівці – це центр всієї області, тому управляти фондом зручніше саме звідси. Бо його діяльність Руслан Панчишин має намір поширити саме на всю Буковину.

Щодо можливого балотування до Верховної Ради України, то, як запевнив Руслан Панчишин, щойно в країні стартує виборча кампанія, він одразу повідомить свою позицію з цього приводу. Нині ж говорити про якесь балотування передчасно.

Пана Мойсова також неабияк цікавило для чого Панчишину такий великий офіс у самому центрі Чернівців. На що Руслан Панчишин відповів, що насправді за свої власні кошти орендує в ньому лише одну кімнату.

Він також заперечив, що створивши благодійний фонд власного імені таким чином дистанціюється від «Фронту Змін». І, навпаки, акція також не є додатковим піаром для цієї політичної сили.

Доброчинністю він займався ще до обрання на посаду Новодністровського міського голови. Потреба ж зареєструвати благодійний фонд виникла через небажання наражатися на звинувачення у популізмі. Щобільше, ідею зібрати використаний одяг для дітей-сиріт, інвалідів, хворих  на ДЦП, малозабезпечених в рамках вже оголошеної акції «Допоможемо дітям разом»  йому непрямо підказав власний син. «Дитина росте, одяг залишається, то чому не поділитися ним з тими, хто цього справді потребує? Тому перший внесок у цю справу зроблю з речей свого сина», - розповів журналістам Руслан Панчишин. Зголоситися до участі у акції можна за телефоном: 050-370-22-90. Оператор розповість куди можна принести вживані речі, або ж з’ясує куди за ними заїхати, щоб забрати. Завершиться акція 1 червня.

Хоча збором одягу діяльність фонду не обмежиться. У планах також проведення унікальних екологічних акцій.

1