Мер Хотина підтримав протестувальників проти підвищення тарифів на газ та електроенергію

Мер Хотина підтримав протестувальників проти підвищення тарифів на газ та електроенергію

11.01.2021, 16:44

Мер Хотина Андрій Дранчук висловився проти підвищення тарифів на газ та електроенергію.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"На моє особисте переконання, підвищення тарифів для населення наразі є вкрай недоречним. Багато жителів нашої громади – це люди старшого покоління, які й так ледве можуть оплатити існуючі тарифи", - йдеться у дописі.

Зокрема, Андрій Дранчук зазначив, що Хотинська міська рада на боці громади й впідготувала звернення до Кабміну та Зеленського.

"Хотинська міська влада - на боці громади і виступає категорично проти підвищення тарифів на газ. Підготовлені звернення Президенту України, Кабінету Міністрів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості. Бурхлива суспільна реакція на підвищення тарифів є цілком логічною та передбачуваною. Сьогодні по всій Україні проходять акції протесту", - пише Дранчук.

Також він закликав голів сусідніх громад готувати такі ж звернення.

"І я особисто, і міська рада триматимемо "руку на пульсі" тарифних проблем і далі відстоюватимемо інтереси хотинчан в законний спосіб. Також пропоную колегам з сусідніх громад підтримати текст звернення та направити його Президенту України, Кабінету Міністрів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості", - йдеться у дописі.



Нагадаємо, жителі Атак  Хотинського району заблокували рух транспорту на кордоні Буковини й Хмельниччини: пікетують проти підвищення тарифів на газ.

Учасники акції у такий спосіб протестують проти підвищення тарифів на споживання і транспортування газу.

Активісти безперервно ходять по пішохідному переходу з плакатами “Пане президенте, ми теж хочемо кататися на лижах, а не виживати у злиднях”, “Ні тарифному геноциду”, повідомляє МБ.

У Чернівецькій області група мешканців села Оршівці Кіцманського району влаштувала перекриття автомобільної траси національного значення у рамках акції протесту проти зростання тарифів на газ.

1