Мер Чернівців Клічук за рік виконав тільки 5% зі 114 передвиборчих обіцянок, - інфографіка аналітичного порталу 'Слово і діло' (+коментар Галини Жук)

Мер Чернівців Клічук за рік виконав тільки 5% зі 114 передвиборчих обіцянок, - інфографіка аналітичного порталу "Слово і діло" (+коментар Галини Жук)

26.10.2021, 10:05

Місцеві вибори відбулися в Україні рівно рік тому – 25 жовтня. Рік тому обрали й міського голову Чернівців - Романа Клічука.

Як очільники міст виконують свої обіцянки та кому найбільше вдалося виконати зобов’язань протягом року йдеться в інфографіці аналітичного порталу "Слово і діло".

Згідно з аналітикою, всього Роман Клічук дав 114 обіцянок. Серед них програмних - 110. Це - найбільша кількість, порівняно з мерами інших міст України.

Що ж до виконання, то мер Чернівців за рік виконав їх на 5 %.

Також серед тих міських голів, яких обрали на посаду вперше, найбільше обіцянок виконав очільник Луцька Ігор Поліщук (8%).

Очільники Сум, Ужгорода, Полтави та Миколаєва не виконали протягом року жодної обіцянки.

КОМЕНТАР Галина Жук з мережі Фейсбук:

Завжди будуть різнитися думки, виникатимуть зауваження, питання, критика… Хтось буде задоволений владою, хтось - ні.
 
На мою думку, є чимало задекларованих намірів, почали робити у багатьох сферах, але результати видно не скрізь і багато питань...
 
Почали, звичайно, з розстановки нових кадрів… Обіцяли прозорі конкурси, а на ділі - тотально без, лише директорів шкіл добирали за конкурсним принципом, і то у багатьох були питання на другому етапі. До більшості нових призначень і до звільнень є питання.
 
У роботі всіх комунальних підприємств шалене розбалансування, а про те, що мільйонні дотації нікуди не зникли, а навіть зросли -говорять цифри. Тенденція поки невтішна.
 
Почали латати дороги, спершу з тендерами спізнилися, зараз робота на декількох вулицях одночасно. Добре, що почали! Так, звичайно, роботи не початий край, але міняти якість на швидкість -не варто. Зокрема стурбувало, як відремонтували напрямок вул. Дубінськоі - це не про якість! По вул. Руській - також… Проспект, Кармелюка - просто зависли…
 
Видно, що влада намагається діяти, хоче пожвавити інвестиційне середовище, пробує збільшити надходження у бюджет, поки що за рахунок продажу міського майна та штрафів, але є певна позитивна динаміка у статтях доходів.
 
Літак на Київ-є, авто мера і різну рухлядь спродали, а решта рішень з громадським транспортом - поки повний провал…
 
Відкритість влади побачили всі - від турнікету до озброєної багаточисельної охорони… Обговорення наче і є… Бажаними на них, звичайно є лише представники коаліції «Єдиної Альтернативи».
 
І так на замітку, «Закон України Про звернення громадян» як і інше законодавство - ніхто не відміняв!!!
 
Багато питань до меморандуму з забудовниками, адже цей документ у підпільній площині!!! Кошти за цим документом не йдуть на рахунки МР, а одразу окремим підрядникам, іх збирають авансово у обмін за окремі дозволи. У цьому році кошти з’явилися, але ж забудовники 3-5 років будуватимуть, що далі, у 2022?… і тут ще питання з ухиленням від податків… якщо ми прагнемо жити у правовій державі, вимагати сплати податків у всіх,- то влада першою має діяти у правовому полі.
 
Втім, завдяки меморандуму містяни побачили оновлений, гарний сквер біля ЧНУ. Справді гарний, потрібний громадський простір !
 
Дуже багато конфліктів і протистояння, які стагнують розвиток міста.
 
Владі варто зрозуміти, що самим треба бути сумлінними з обіцянками, податками, діями. Працювати, вести бізнес і жити у місті потрібно всім, у всіх одинакові права без політичної приналежності. Компроміси і повага до всіх, чесність і прозорість - тоді Владі віритимуть, допомагатимуть і сприятимуть.
 
Успіхів нашому місту!!!
1