Меленчук виставив Гончарука брехуном: чернівчанам не будуть перераховувати суми у платіжках за тепло

Меленчук виставив Гончарука брехуном: чернівчанам не будуть перераховувати суми у платіжках за тепло

04.01.2020, 10:21

У Чернівцях теплокомуненерго не буде перераховувати плату за тепло мешканцям багатоповерхівок, як про це анонсував прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Про це в коментарі кореспондентці molbuk.ua повідомив начальник комунального підприємства "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Меленчук.

"У грудні та січні не будемо перераховувати вартість тепла для побутових споживачів через зниження вартості газу. У нас і так найнижчий тариф по Україні. Він не переглядався вже кілька років. У січні офіційна вартість газу становить 5500 гривень за тисячу кубів, а у тарифі маємо 4900 гривень. Тобто, наразі у тарифі вартість газу менша, ніж ми його купуємо. Тому, в Чернівцях не вийде здійснити розрахунок. У багатьох містах газ купують по 8 000 гривень за тисячу кубів, тому там справді можливий розрахунок", – сказав Меленчук.

Він додав, що вартість газу перерахують для бюджетних та госпрозрахункових установ.

"Чернівці справді перерахують вартість траифів. Але це буде стосуватися лише бюджетних та госпрозрахункових установ. Тому що у них ціна в тарифі за газ закладена вища, ніж зараз купуємо", – додав Олександр Меленчук.

Як зазначив посадовець, зменшити вартість оплати за тепло можна на 30 відсотків, якби "Чернівцітеплокомуненерго" працювали на повну потужність.

"Зараз ми працюємо через погоду на 50 відсотків потужності. Тому арифметика зі зменшенням у платіжках так не складається, як це аноносували в уряді", - зазначив Меленчук.

Джерело: molbuk.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарук запевняє, що Чернівці вже долучилися до ініціативи щодо зниження тарифів на тепло

У Осачука закликала Каспрука і Меленчука здійснити перерахунок платежів за тепло для чернівчан

Сума в платіжці за тепло може знизитись до 30%: Гончарук звернувся до Каспрука провести відповідні перерахунки

В уряді кажуть, що Каспрук має зробити знижку для чернівчан: в тарифі теплокомуненерго ціна газу врахована в розмірі 8300 грн, а фактично підприємство купує його за 6200-6100 грн.

1