Медикам, які працюють із хворими на COVID-19, виплачено по 300% доплати, - Осачук

Медикам, які працюють із хворими на COVID-19, виплачено по 300% доплати, - Осачук

03.07.2020, 09:47

Система охорони здоров’я Буковини ефективно протидіє поширенню коронавірусу у нашому регіоні. Про це під час пресконференції розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. Він також подякував медикам, які «тримають удар», - пише Чернівецька обласна державна адміністрація.

– Нікуди коронавірус із нашого життя 2020 року не зникне, ми змушені пристосуватися, бути пильними кожного дня. Наразі ситуація із ростом захворюваності в області стабілізувалася. Щодня позитивними виявляються 10-12% аналізів, які надходять до лабораторного центру, тобто це від 40 до 60 нових випадків. Невелика частина людей переносять хворобу у важкій формі, хоча більшість лікуються амбулаторно. Попри це, ми мусимо бути обережними та дбати про власне здоров’я і гарне самопочуття наших рідних, – зазначив Сергій Осачук.

Він також наголосив, що за минулі місяці вдалося повністю реалізувати ініціативу Президента Володимира Зеленського та виплатити медикам, які працюють із хворими на COVID-19, по 300% доплати.

– Попри те, що лікарні забезпечені засобами захисту, необхідними ліками, апаратами, нам не припиняють допомагати благодійники. Це дуже для мене символічно, адже єдиний формат порятунку – це взаємодія, і українці довели, що вміють один одному підставляти плече, – підсумував голова ОДА.

ДОВІДКОВО:

У Чернівецькій області медики 2 липня отримали лабораторні підтвердження ще 41 випадку зараження коронавірусом.

Про це голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні лабораторний центр опрацював 487 зразків.

Таким чином, загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 4935 особи.



"78 буковинців сьогодні одужали від COVID-19. Це значне число, проте легковажити все ще не слід, вірус поки не відступив. Маска, дистанція та часта дезінфекція рук мусять бути присутніми у нашому житті. Бережімо своє здоров’я і дбаймо про безпеку близьких", – написав Сергій Осачук.

1