Медичні працівники Новоселиччини та Глибоччини отримали високі відзнаки

Медичні працівники Новоселиччини та Глибоччини отримали високі відзнаки

15.06.2019, 22:38

Медичних працівників Новоселицького та Глибоцького районів з прийдешнім професійним святом привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 14 червня. Так, керівник представницької влади краю взяв участь в урочистостях, що відбулися у м. Новоселиці та смт Глибоці, й відзначив кращих представників медичної спільноти згаданих районів нагородами обласної ради.

Голова крайового парламенту Буковини подякував медпрацівникам за те, що незважаючи на фінансово-економічну скруту і недостатню увагу з боку держави, вони не емігрували закордон у пошуках кращого життя. Особливі слова подяки посадовець адресував тим лікарям, медичним сестрам та медичним братам, які виконували та продовжують виконувати свої обов’язки у зоні бойових дій на Сході нашої держави. Водночас, Іван Мунтян запевнив учасників урочистих зібрань у тому, що обласна рада цього скликання і він особисто докладатиме докладатимуть усіх необхідних зусиль для того, щоб максимально покращити стан справ у сфері охорони здоров’я області.

«Завдяки принциповій позиції депутатів рад усіх рівнів, зокрема обласної, які є представниками медичної спільноти краю, ми змогли суттєво покращити матеріально-технічну базу, умови перебування пацієнтів та роботи медпрацівників у ключових медичних закладах Буковини. Як приклад можу навести масштабну реконструкцію відділень та придбання сучасного дороговартісного спеціального обладнання для нашого кардіоцентру, онкодиспансеру та лікарні швидкої допомоги. І якщо у 2017 році на розвиток медицини Буковини з обласного бюджету було виділено майже 60 мільйонів, а у 2018 – 90 мільйонів, то лише за перший квартал цього року ми спрямували понад 46 мільйонів гривень», – відзначив керівник представницької влади краю.

З нагоди прийдешнього Дня медичного працівника Іван Мунтян також нагородив найкращих медичних працівників Новоселицького та Глибоцького районів відзнаками Чернівецької обласної ради.

- Взяв участь в урочистих зборах до Дня медичного працівника на моїй рідній Глибоччині. До слова, лікарі Глибоцького району за всіма показниками є одними з кращих в області, чим я неймовірно пишаюся, - поділився особистими враженнями від спілкування з медичними працівниками Іван Мунтян. 

- Уклінно подякував своїм землякам за високопрофесійне виконання обов’язків у досить непростий час та наголосив, що високо ціную та шаную їхню працю. Власне тому завжди особисто ініціюю розгляд питань та підтримую відповідні ініціативи депутатського корпусу обласної ради щодо покращення стану справ у галузі охорони здоров’я нашого краю. Як приклад навів реконструкцію відділень та придбання сучасного дороговартісного спеціального обладнання для нашого кардіоцентру, онкодиспансеру та лікарні швидкої допомоги.

- Зазначив, що особлива увага цього року буде приділена розвитку сільської медицини, яка, будемо відверті, перебуває не у найкращому стані. Так, цьогоріч в області буде збудовано та введено в експлуатацію 6 амбулаторій сімейної медицини, дві з яких – на Глибоччині. Нещодавно першу було відкрито у Чагрі, а уже незабаром будемо святкувати входини у моїх рідних Опришенах. 

- Насамкінець відзначив найкращих медичних працівників району нагородами обласної ради. Зокрема, вручив Почесну відзнаку обласної ради «За заслуги перед Буковиною» багаторічному головному лікарю Глибоцької ЦРЛ Івану Шкробанцю. 

Окремо подякував тим лікарям Новоселицького району, які виконували та продовжують виконувати свої обов’язки у зоні бойових дій на Сході нашої держави, надають допомогу мирному населенню та вимушеним переселенцям, а також попри небезпеку для власного життя рятують життя наших захисників, - розповів Іван Мунтян. 

1