Мазурашу штампує проєкти законів, як стаханівець-багатоверстатник: декотрі із корупціогенними факторами

Мазурашу штампує проєкти законів, як стаханівець-багатоверстатник: декотрі із корупціогенними факторами

12.07.2021, 16:00

У червні 371 депутат став автором та співавтором 127 законодавчих ініціатив. Серед найактивніших - народний обранець із Чернівців Георгій Мазурашу, який зареєстрував 21 законопроєкт.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Так, до розробки найбільшої кількості законопроєктів долучився Сергій Мінько з депутатської групи За Майбутнє (27). Олександр Аліксійчук та Євгеній Брагар з фракції Слуга Народу стали співавторами 25 та 24 законодавчих ініціатив відповідно. Співавтором 22 законопроєктів став Павло Фролов, а до розробки 21 законопроєкту долучилися Юрій Камельчук та Георгій Мазурашу, депутати фракції “Слуга народу”.

Водночас нардеп Мазурашу посів 19 позицію у Рейтингу народних депутатів України за кількістю поданих законопроєктів, які містять корупціогенні фактори, - пише https://rge9.izi.institute/.../2021/06/Rating__2021.html.

Рейтинг охоплює період за 2 роки діяльності Верховної Ради України (вересень 2019 року – червень 2021 року).
 
Він сформований на основі незалежної громадської антикорупційної експертизи законопроєктів, що увійшли до порядку денного Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.
 
Основним критерієм рейтингу є кількість корупційних законопроєктів. Однак, зважаючи на те, що фракції/групи мають різну кількість представників у парламенті, а відповідно, продукують різну кількість законопроєктів, ми вважаємо за потрібне вказати також якісний показник.
 
Якісний показник - відсоток корупційних законопроєктів депутата, від загальної кількості поданих ним законопроєктів.
1