Маніліч відмовився скликати сесію облради: Буковинські регіонали та «тушки» проігнорували позачергові сесії обласної та Чернівецької міської рад

Маніліч відмовився скликати сесію облради: Буковинські регіонали та «тушки» проігнорували позачергові сесії обласної та Чернівецької міської рад

06.07.2012, 22:39

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч відмовився скликати позачергову сесію, як того вимагала постійна комісія з питань агропромислового розвитку.

Як повідомляє прес-служба обласної ради, Маніліч направив листа голові постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку Максиму Бурбаку, в якому виклав своє бачення ситуації щодо легітимності процедури ухвалення висновку зазначеної депутатської комісії № 13/1 від 5 липня 2012 року «Про скликання позачергової сесії обласної ради» з пиань обговорення політичної кризи в Україні.

«Правомірність прийняття висновку «Про скликання позачергової сесії обласної ради», проголосованого 4 голосами «За» та 1- «Проти» при загальному кількісному складі постійної комісії 8 депутатів, викликає сумнів», - йдеться у зазначеному листі від 6 липня 2012 року № 12/29-673. «Найбільш незрозумілим було врахування Вами дорадчого голосу депутата обласної ради Я.Курка, який є членом іншої постійної комісії обласної ради - з питань охорони навколишнього природного середовища, природокористування та земельних відносин», - зазначив у своєму листі заступник голови обласної ради. «Нормою пункту 10 статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що… висновки і рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії. Ця ж норма міститься і у пункті 2.10. Положення про постійні комісії Чернівецької обласної ради», - наголосив Валентни Маніліч.

Заступник керівника крайового парламенту звернув увагу голови постійної комісії обласної ради з питань агропромсилового розвитку на той факт, що чотири члени зазначеної комісії, які 5 липня 2012 року проголосували за рішення про скликання позачергової сесії обласної ради, не дотримались процедури, яка передбачена чинним законодавством України та Регламентом обласної ради. Валентин Маніліч зауважив також, що на засіданні погоджувальної ради, яке відбулось 27 червня 2012 року за участі п.Бурбака М.Ю., інших керівників депутатських фрацій обласної ради та керівництва крайового парламенту, було ухвалено рішення провести чергову сесії обласної ради 26 або 27 липня 2012 року.

«З огляду на вищезазначене, - зауважив Валентин Маналіч у своєму листі до голови постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку М.Бурбака, - вважаю, що висновок постійної комісії з питань агропромислового розвитку обласної ради «Про скликання позачергової сесії обласної ради» від 05.07.2012 № 13/1, був прийнятий та підписаний Вами без врахування волевиявлення більшості членів зазначеної комісії, а відтак не може слугувати достатньою підставою для скликання чергової сесії обласної ради».

Фото bukinfo.com.ua

Позачергові сесії Чернівецьких обласної та міської рад, які мали відбутися за ініціативи опозиційних фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та Фронту змін, у повному складі проігнорували фракції регіоналів та тушки. Участь у запланованій позачерговій сесії Чернівецької обласної ради взяли два депутати від фракції «Наша Україна» Тодор Гуцуляк та Іван Шевчук.  
Основним питанням, яке виносилося на порядок денний обидвох сесій було прийняття звернень до керівництва держави з вимогою ветування Закону «Про засади державної мовної політики».

Апарат обласної ради навіть не забезпечив технічної можливості проведення сесії. Опозиційним депутатам довелося проводити збори депутатів.

Не зважаючи на повне ігнорування владою та провладними депутатами доленосних для України подій, опозиційні депутати Чернівецької міської ради прийняли відповідне звернення. Наразі опрацьовується звернення депутатів Чернівецької обласної ради.

Крім того, крайові парламентарі мають намір ухвалити проект рішення щодо висловлення недовіри голові Чернівецької обласної ради. Нагадаємо, що керівником фракції ВО «Свобода» в обласній раді Назаром Горуком вже зареєстровано проект рішення про висловлення недовіри голові Чернівецької обласної державної адміністрації, однак, всупереч Закону України цей проект рішення досі не оприлюднено на офіційному сайті облради.

1