Маніліч написав листа Каспруку про чернівецький аеропорт

Маніліч написав листа Каспруку про чернівецький аеропорт

16.07.2014, 21:31

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч направив листа Чернівецькому міському голові Олексію Каспруку стосовно ситуації, що склалася на комунальному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Чернівці». У документі йдеться про незадовільний стан злітно-посадкової смуги чернівецького летовища, наявність значної заборгованості із заробітної плати перед працівниками цього комунального підприємства, закриття низки регулярних авіарейсів тощо. «Такий розвиток подій, - йдеться в документі, - створює ситуацію, за якої місто та область можуть не тільки втратити аеропорт як господарюючий об’єкт, але й позбутися вагомого фактору забезпечення інвестиційної та туристичної привабливості краю».

«Ми поділяємо стурбованість і підтримуємо намагання Чернівецької міської ради та Міністра інфраструктури України Максима Бурбака надати технічну допомогу КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» за рахунок державної Програми розвитку аеропортів», - зазначається в листі. На виконання рішення 7-ї сесії Чернівецької обласної ради п’ятого скликання   № 110 - 7/06 від 16 жовтня 2006 року «Про передачу майнового комплексу КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» до комунальної власності територіальної громади м.Чернівці» та відповідного договору № 1051-юр Чернівецькій міській раді запропоновано надати обласній раді інформацію щодо стану виконання інвестиційних зобов’язань та інших умов зазначеного договору.    

А от ремонт злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Чернівці» завершать до кінця місяця. Принаймні так вважають комунальники. Наразі, частину ділянки вже заасфальтували, попереду ще вісімсот метрів однієї частини смуги та півтори тисячі іншої. Нагадаємо, на ремонт злітно-посадкової смуги комунальне підприємство очікувало вже кілька років і саме ці роботи в перспективі повинні допомогти вийти підприємству з фінансової скрути.

Джерело: прес-служба Чернівецької обласної ради

Джерело відео: Інформаційне Агентство АСС

1