Маніліч каже, що з ним розправляється політична сила, яка кілька разів змінювала назву, а тепер пробує захопити владу в області та державі

Маніліч каже, що з ним розправляється політична сила, яка кілька разів змінювала назву, а тепер пробує захопити владу в області та державі

12.01.2015, 20:37

Судова справа щодо заступника голови обласної ради є політичним замовленням і спрямована на дискредитацію місцевого самоврядування та дестабілізацію ситуації на Буковині.

 Про це у судовій залі Апеляційного суду Чернівецької області заявив Валентин Маніліч, передає БукІнфо.

 Замовником такої розправи, він називає "політичну силу, яка намагається захопити владу в області та державі і яка протягом останнього часу кілька разів змінювала свою назву".

 "Я вважав і вважаю, що не порушував законодавство, діяв у відповідності до Закону "Про місцеве самоврядування". Якщо не буде позитивного для мене рішення Апеляційного суду, я буду позиватися до суду вищої інстанції.

 Якщо суд прийме рішення не на мою користь, я напишу заяву про складання повноважень і депутати будуть приймати рішення на сесії", - сказав Маніліч.

 Нагадаємо, суд у справі Маніліча знову перенесли - тепер на 15 січня.  Нагадаємо, Валентин Маніліч оскаржує в суді рішення про визнання його винним у корупції.

Сьогодні, 12 січня, в Апеляційному суді Чернівецької області відбулося судове засідання у справі проти заступника голови Чернівецької облради Валентин Маніліча. Сторони процесу мали сьогодні провести судові дебати. Від сторони звинувачення на судове засідання з’явився старший прокурор прокуратури Чернівецької області Анатолій Кіореско. У судовій залі був присутній і сам Валентин Маніліч та один з його захисників. На судове засідання  вже традиційно прийшли активісти Чернівецького «Майдану» та представники місії ОБСЄ.

Валентин Маніліч повідомив суддю, що інший його захисник – Сергій Бурма захворів, і заявив клопотання перенести судове засідання. Старший прокурор прокуратури Чернівецької області Анатолій Кіореско сказав, що жодних повідомлень від захисника Маніліча Бурми про його хворобу до нього не надходило, тому запропонував продовжити розгляд справи. Тим більше, що Маніліч не зміг  надав жодних підтверджуючих документів про хворобу свого захисника.

Громадські активісти в залі були обурені таким ходом судового процесу. Вони також вимагали продовження розгляду справи.

Захисник Маніліча, який був присутній в судовій залі, наголосив на тому, що в суді має бути дотримано право на захист.

Вислухавши всіх, суддя василь Петлюк оголосив перерву у суді. Однак, суддя зобов’язав відповідача Маніліча забезпечити явку свого захисника Бурми в суд або ж укласти угоду з іншим захисником.

Продовження розгляду апеляційної скарги перенесли на 15 січня 2015 року о 09.00.

Нагадаємо, заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч постановою Шевченківського районного суду м. Чернівців  від 5 грудня 2014 року був визнаний винним в корупційних діяннях.

Заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч відтягує час у судових процесах заради того, щоб уникнути прощання з посадою та пенсійним забезпеченням.  Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат обласної ради від ВО "Свобода" Віталій Мельничук, пише molbuk.ua

 "Маніліч боїться втратити все і будь-яким способом тягне час, - пише він. - Заступник Голови Чернівецької обласної ради Валентин Маніліч реально відтягує час, коли за адмінпорушення йому прийдеться розпрощатися і з посадою, і з високим пенсійним забезпеченням".

 "Сьогодні на судовому засіданні, в присутності повної зали активно налаштованих представників Чернівецької громади один з адвокатів Маніліча заявив, що саме відсутній без поважних причин інший адвокат готував виступ захисту. Саме цей аргумент проштовхував захист для явного відтягування часу.

 Суддя "по доброму" дав останнє китайське попередження і попередив, що 15 січня відкладати судове засідання не допустить. Чекаємо четверга. На мій погляд рішення по Манілічу прогнозоване, високопосадовець з тріском піде з владного крісла, а міг піти з гордо піднятою головою...", - додав Віталій Мельничук.

Джерело: www.0372.ua, БукІнфо та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

так в Києві вже декількка днів кабінети оббиває Фіщук на своє презначення в ОДА

там жеж брательнік лйохабурбачіна і  (видалено адміном) хоче царствувати в ОДА

бабоси бабоси

но!  (видалено адміном)  кто то то то

avatar

Даня

12 січня 2015 18:52

Манилич прав. Кролики мутят воду.Хотят своего пропихнуть в ОДА. Бурбак и Пышный  ломали двери ОДА не просто так. ))))))

avatar

кролик поперхнется морковкой вусмерть)))

12 січня 2015 23:18