Малишевська вкотре заборонила збирати гроші на подарунки школі і вчителям

Малишевська вкотре заборонила збирати гроші на подарунки школі і вчителям

24.02.2012, 20:28

22 лютого у приміщенні Чернівецької гімназії №5 відбулась нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів та їх заступників з навчально-виховної роботи за участю начальника управління освіти Чернівецької міської ради В.С.Малишевської, першого заступника начальника управління освіти Г.С.Олійника, заступника начальника управління освіти Б.М.Потурнака, працівників управління освіти та міського методичного кабінету.

Основне питання наради - порядок закінчення навчального року, проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах та зовнішнього незалежного оцінювання у 2011/2012 навчальному році.

Заступник начальника управління освіти Б.М.Потурнак наголосив, що порядок закінчення навчального року, проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах має відбуватися згідно з нормативно-правовими документами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Головного управління освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, управління освіти Чернівецької міської ради. Відповідно до них навчальні заняття в 1-8, та 10 класах завершуються 25 травня, 9 класах - 11 травня, 11-х класах - 3 травня. Державна підсумкова атестація у 4-х класах проводитиметься з 11 по 20 травня, 9-х - з 14 травня по 30 травня, 11-х - з 4 по 11 травня 2012 року.

Випускні вечори для випускників 11-х класів у всіх загальноосвітніх навчальних закладах міста будуть проведені 12 травня 2012 року, нагородження золотими та срібними медалями відбудеться 12 травня 2012 року, вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту випускникам 9-х класів - 31 травня 2012 року.

Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів загальноосвітніх навчальних закладів від державної підсумкової атестації звільняються переможці III та учасники IV етапів міжнародних предметних олімпіад та турнірів, конкурсів, Всеукраїнських учнівських олімпіад, переможці II та учасники ІІІ етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук з предметів, у яких вони стали переможцями (у відповідних випускних класах). У додаток до свідоцтва про базову загальну середню освіту та (чи) атестата про повну загальну середню освіту виставляється річний та атестаційний бали з цих предметів - 12 балів.

Випускникам загальноосвітніх навчальних закладів, які мають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту (Kleines Deutches Sprachdiplom (KDS) -- німецька мова; DELF/DALF -- французька мова; IELTS, TOEFL, Cambridge ESOL, Pearson Test of English (PTE) рівня (B-1, B-2), -- англійська мова; D.E.L.E. -- іспанська мова), зазначені вище іспити зарахувати як державну підсумкову атестацію. У додаток до атестата про повну загальну середню освіту виставляються річна та атестаційна оцінки з цих предметів 12 балів.

Потурнак Б.М. ознайомив з графіком проведення ЗНО-2012 (15 травня - хімія; 17 травня - російська мова, 19 травня - географія, 21, 22 травня -математика, 24 травня - всесвітня історія, 26 травня - іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська) 28, 29 травня - українська мова і література, 31 травня, 01 червня - історія України, 05 червня - фізика, 07 червня - біологія), із статистикою щодо кількості зареєстрованих на ЗНО-2012 (м. Чернівці - 84% випускників на основну сесію, 67% - на пробне тестування). Також підкреслив, що із 620 осіб персоналу (інструкторів та старших інструкторів), які будуть задіяні в проведенні ЗНО, 480 осіб - педагоги міста.

Начальник управління освіти В.С.Малишевська наголосила на забороні будь-яких неофіційних форм відзначення свята закінчення загальноосвітнього навчального закладу, збору коштів на урочистості, подарунки школі, педагогічним працівникам тощо. Прокоментувавши лист Головного управління освіти і науки від 13.02.12 № 01-38/398 «Про порядок закінчення 2011/2012 н.р., проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах області та заборону збору коштів», зобов'язала директорів шкіл видати відповідні накази, ознайомити з ними педагогічних працівників.

У роботі наради також взяли участь Мельничук Лариса Василівна, головний педіатр м. Чернівців, Руснак Орися Миколаївна, завідувач шкільним відділом КМУ «Міська дитяча поліклініка»; Власюк Павло Вікторович, начальник Чернівецького міського відділу управління держтехногенбезпеки, Лящук Борис Леонідович, начальник Чернівецького міського відділу управління МНС у Чернівецькій області.

Представники МНС проінформували присутніх про збільшення нещасних випадків під час пожеж, наголосили на необхідності проведення тижня знань безпеки життєдіяльності у загальноосвітніх навчальних закладах, продовженні співпраці шкіл міста з МНС.

Працівники охорони здоров'я наголосили на зміни в організації профілактичних оглядів школярів, здійсненні медико-педагогічного контролю за станом здоров'я учнів та відзначили тісну співпрацю управлінь освіти і охорони здоров'я у цьому напрямку.

 Начальник управління освіти В.С.Малишевська запропонувала провести круглий стіл за участю педагогів та медиків з питань удосконалення організації проведення профілактичних оглядів школярів, - повідомляє прес-служба мерії.



КОМЕНТАРІ (4)

НУ І СУКА. ПОДИВІТЬСЯ НА ЇЇ ХАТЧИНУ. ЗА ЗАРПЛАТУ ПОБУДОВАНА ?

avatar

Вчитель

24 лютого 2012 18:22

Зауважте, що маладая каманда мерії, яка скинула Федорука і далі лишила сидіти її на грошових потоках. Видно відкоти за тендера у школах і садках, плата за медалі і відкоти за гроші на ремонт шкіл їдуть тепер комусь з оточення нового мера. А ця заборона просто смішна. Та в школі гроші збирають вже в присутності самих вчителів.

avatar

Спостережливий

24 лютого 2012 19:55

Самі підтвердили, що ГРОШІ БРАЛИ І ПРИ СТАРОМУ МЕРОВІ. ЧЕСНОМУ Й ЧИСТОМУ ЗВІСНО РУКИ ЯКОГО НІЧОГО НЕ КРАЛИ

avatar

До спостережливого

24 лютого 2012 20:56

Правильно, ВСІ ГРОШІ - надобудову хатинки для мАЛИШЕВСЬКОЇ.

avatar

Ivan

24 лютого 2012 21:13