Маленька пляшка недорогої горілки, макарони, гречка, рис, цукерки, шпроти та олія: 'регіонали' вітають ветеранів з Днем Перемоги

Маленька пляшка недорогої горілки, макарони, гречка, рис, цукерки, шпроти та олія: "регіонали" вітають ветеранів з Днем Перемоги

09.05.2012, 15:02

У Чернівцях почали роздавати їжу з політичною агітацією

Маленька пляшка недорогої горілки, макарони, гречка, рис, цукерки, шпроти та олія. "Регіонали" вітають ветеранів з Днем Перемоги.

Про їстівні вітання від політиків спочатку заговорив Інтернет. У мережі з’явилися аматорські відео з Першотравневої райради, яка перед дев’ятим травня перетворилася на продуктовий склад. Дешеву їжу розфасували по пакунках, до кожного вклали листівки з зображенням головних "регіоналів" міста і вітання від партії.

- Подарунок хороший, якщо порівняти з минулим роком, цьогоріч набагато кращий, якісніший і більший. І вистачить нам з дружиною на багато, тому що вона теж отримала такий пакет, як і я, вона теж учасниця Великої Вітчизняної війни. Це нам буде матеріальна допомога на місяць, - сказав Гурій Вечер, ветеран.

Приправлена політикою їжа - це примітивна політтехнологія, якій вже більше століття, - каже політолог Ігор Буркут. І хоча політики намагаються замаскувати її під благодійність, експерти добре знають, що означають прагнення чиновників нагодувати виборців.

- У тій же Румунії під час виборів ставили горілку, пиво, вино прямо перед виборчими дільницями. І люди пили, а потім голосували. Ми пам’ятаємо за радянських часів, коли був страшенний дефіцит, а на виборчих дільницях розгортали буфети, де була і копчена ковбаса, і різні смаколики, яких так купити було неможливо, - розповів Ігор Буркут, політолог.
Щоби не продавати власний добробут за кілограм гречки - має змінитися світогляд кожного українця, запевняє політолог.

- Ми повинні перестати бути пострадянською державою і стати нарешті європейською. А для цього треба змінити насамперед власну ментальність. Доки ми будемо піддаватися на такий примітив, доти воно буде продовжуватися, - вважає він.

Справжні олійні ріки та гречані береги політологи пророкують на передвиборчий період. Тоді "халявними" харчами пригощатимуть тих, чий голос виманити найлегше, тобто пенсіонерів. Молодь за харчі не купиш, - кажуть експерти. Тут в хід ідуть гроші. Зазвичай один голос коштує 100 гривень, приблизно стільки, скільки коштує "продпайок" для стареньких.

Джерело: citi.cv.ua

Ты – быдло

Сергій Лещенко
Журналіст "Української правди"

Ты – быдло. Тупое и безмолвное. Да, именно так я считаю. Я тебя оцениваю в кулек гречки, пачку чая, банку сгущенки и кулёк конфет. Даже не шоколадных.

За эту подачку ты должен отдать за меня свой голос, благодаря чему я на пять лет буду народным депутатом.

Я буду получать социальный пакет: зарплата плюс депутатские более 30 тысяч в месяц. Бесплатные перелеты по стране. Бесплатное пользование залом официальных делегаций – чтобы случайно не столкнуться с таким быдлом, как ты, в аэропорту. Бесплатное проживание в Киеве. Лечение в "Феофании" – тоже подальше от быдла.

Я буду неприкосновенным лицом, и даже если я собью на дороге быдло, подобное тебе, мне ничего не будет, пока мои коллеги не лишат меня иммунитета.

О таком приятном завершении жизни, как быть похороненным на Байковом кладбище, я даже не буду вспоминать.

Но эти льготы – ерудна. Благодаря голосам быдла я в течение пяти лет буду причастен к распределению бюджета самой большой страны в Европе.

Я смогу получить государственную дотацию для своего предприятия. Я смогу пропихнуть свою фирму на тендер. Я смогу получить пару миллионов за принятие лоббисткого закона. Я смогу оформить льготный кредит в государственном банке. Я смогу ходить к премьеру и президенту, решая вопросы своего бизнеса. Я смогу прийти к генпрокурору и руководителю Печерского суда, отмазывая друзей. Я смогу войти в список миллионеров "Форбс", обзавестись частным самолетом и недвижимостью в Австрии или на Лазурном берегу, а детей отправлю учиться в Лондон...

А про тебя, быдло, я вспомню через пять лет, когда придет время опять раздавать тебе гречку.

P.S. Навеяно этим:



Ирина Бережная, фракция Партии регионов

1


КОМЕНТАРІ (1)

Будь трижды проклято это быдло.

avatar

Всему быдлу

09 травня 2012 20:22