Максим Бурбак: Зміни, закріплені в Конституції, мають бути незворотними (відео)

Максим Бурбак: Зміни, закріплені в Конституції, мають бути незворотними (відео)

10.09.2018, 22:19

Шлях України в ЄС та НАТО повинен бути відображений в чинній  Конституції і затверджений так, щоб жоден президент чи парламент не змогли його зупинити чи розвернути.

Про це в ефірі одного з телеканалів наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Я прихильник того, щоб майбутнє членство України в ЄС та НАТО було записано в чинній Конституції. Для того, щоб жодний наступний президент, жодний наступний склад парламенту не могли розвернути країну з її шляху до членства в Європі", - сказав Бурбак.

Він нагадав, що з ініціативою таких змін "Народний фронт" виступив ще минулої осені - під час з’їду партії.

"Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк з трибуни з’їзду сказав, що треба в Конституції законодавчо закріпити зміни щодо вектору зовнішньої політики на членство в ЄС та НАТО. Пройшло півроку – ми маємо подання Президента. Це співпадає з політикою та програмними засадами партії "Народний фронт", і тому ми будемо підтримувати це", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також додав, що прийняття змін повинне відповідати повністю Регламенту і процедурі.

"Щоб потім не було рішень "а-ля Янукович" - повернень собі конституційних повноважень", - наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак також сказав, що парламент матиме необхідних 300 голосів для результативного голосування за зміни у другому читанні. Разом з тим він додав про необхідність внесення змін до Конституції та законів України щодо взаємодії органів влади на кшталт європейських моделей.

"Повертаємося до ініціативи "Народного фронту" про внесення змін в Конституцію щодо чіткого розподілу повноважень та відповідальності між гілками влади. Між президентом, прем’єр-міністром, Кабінетом Міністрів та Верховною Радою. Оце буде тоді повна зміна чинної Конституції до найкращих європейських стандартів", - резюмував керівник фракції.

 
1


КОМЕНТАРІ (2)

Народ цікавить рівень його життя, ціни, тарифи, мир на Сході. Не "втюхуйте" нам те, що для більшості нормальних українців десь на "39 місці".

avatar

Юрій

11 вересня 2018 01:27

Хтось підскажіть цьому неуку, що Польша і країни Балтії таки зміни не вносили до своїх Конституцій. Хай Бурбак не відволікається від контрабанди та вирубки лісу, недовго залишилось.

avatar

Мамонт

11 вересня 2018 09:52