Максим Бурбак запевнив європейських партнерів у повній підтримці 'Народним фронтом' реформи Верховної Ради України

Максим Бурбак запевнив європейських партнерів у повній підтримці "Народним фронтом" реформи Верховної Ради України

12.10.2018, 15:45

Народні депутати України, керівники парламентських фракцій і груп взяли участь у черговій зустрічі з  партнерами з Європейського Парламенту в форматі «Діалогу Жана Моне». Обговорювали питання реформування роботи Верховної Ради, які були проголосовані в першому читанні: розподіл посад у парламентських комітетах, співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств. Окремо обговорили питання протидії хвилі законодавчого спаму, який захлиснув Верховну Раду України.

Про це повідомив голова парламентської фракції "Народного фронту" Максим Бурбак

- Підкреслив повну підтримку фракції "Народний Фронт" впровадженню реальної реформи роботи Верховної Ради України, - поділився враженнями від спілкування з європейськтми партнерами народний депутат України Максим Бурбак. -  Наша фракція дуже багато зробила для реформування різних гілок влади та галузей в Україні. Це підтверджують численні дані експертів та соціологічних досліджень. Настав час реформувати законодавчу гілку, Верховну Раду, задля суттєвого підвищення ефективності її роботи. Відбулась відкрита дискусія щодо виборів 2019 року. Адже наступного року вибори не лише в Україні, також відбудуться вибори і до Європарламенту.

- Цікавими були доповіді колишнього Президента Європейського Парламенту Пета Кокса, члена Європейського Парламенту, Уповноваженого у справах України Ельмара Брока, Улеміка Томмессена колишнього Голови Парламенту Норвегії про моделі формування коаліцій. Нагадав про відповідальну державницьку позицію фракції та Лідера "Народного Фронту" Арсенія Яценюка, коли в квітні 2016 року відбулась передача повноважень Прем`єр-міністра до представника коаліції з фракції БПП.

- Вже не перший рік ми зустрічаємось в такому форматі. І кожна зустріч це відкритий обмін позиціями, досвідом та цікавими думками. За це велика подяка організаторам «Діалогів Жана Моне», - сказав Максим Бурбак. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

1