Максим Бурбак хоче, щоб військкомат у Хотині міг повноцінно працювати, адміністрація  ДІАЗ 'Хотинська фортеця ' - проти?

Максим Бурбак хоче, щоб військкомат у Хотині міг повноцінно працювати, адміністрація ДІАЗ "Хотинська фортеця " - проти?

07.05.2015, 19:02

Каменем спотикання стало приміщення, в якому кілька років тому  розташувався офіс ДІАЗ "Хотинська фортеця". Раніше воно цілковито належало Хотинському військкомату.  З початком російської експансії постало питання про повноцінне відновлення роботи військкомату. Проте, схоже, у декого щодо цього є інша точка зору.

Про підводні течії справи розповів народний депутат Украни Максим Бурбак:  

Разом з головами Хотинськоі районної державної адміністрації Петром Допіряком та Хотинської райради Тетяною Кравецькою відвідали Хотинську фортецю для зустрічі з керівництвом ДІАЗ "Хотинська фортеця " та заступником Міністра культури Юрієм Зубко, який з робочим візитом перебував в Чернівецькій області. Хотіли цивілізовано вирішити питання переносу офісу ДІАЗу в інше приміщення з метою відновлення повноцінного приміщення військкомату у Хотині, - пояснює Максим Бурбак. 

Кілька років тому райрада дозволила розмістити офіс ДІАЗу в половині будівлі Хотинського військкомату, бо на той час керівництво держави "дуже турбувалось" про підвищення боєздатності нашого війська. Працювало тоді 4 військових і цілком логічно було віддати пустуючі приміщення для розвитку туристичної перлини району. Сесія надала дозвіл, заповідник зробив мінімальний ремонт десь на 60 тисяч гривень (зі слів нинішнього керівництва).

Але тепер вся країна бореться з російським агресором, волонтери допомагають армії, все для фронту, все для перемоги! Є доручення голови Чернівецької обладміністрації в найкоротші терміни відновити повноцінну роботу військкомату, де вже працює 27 військових. Треба забезпечувати мобілізацію.

Аж тут, "а шо ви нам натомість дасте?" Яке інше приміщення, ще й з ремонтом та лічильниками, а ще з погодження Мінкульту?

Стан приміщення Ви бачите з фотографій, відсутність повноцінного даху не заважає обслуговувати фортецю.

Намагався пояснити, що перше і головне завдання боронити державу, а потім повернемось до проблем фортець. Розуміння не знайшов, - каже народний депутат України. -  Певно, треба щось міняти в головах місцевих чиновників або їх міняти. Доручення керівництва держави буде виконано, впевнений, сесія підтримає відновлення повноцінного військкомату. Цікава й думка громади про це. Керівництво заповідника вбачає в сьогоднішній зустрічі черговий наїзд. Чесно - прикро! 

Безпека держави або приміщення? Ваш вибір!!!"

1