'Не гратися в 'ображалки': керівник фракції 'Народний фронт' сподівається, що фракція БПП повернеться в сесійну залу для нормальної роботи

"Не гратися в "ображалки": керівник фракції "Народний фронт" сподівається, що фракція БПП повернеться в сесійну залу для нормальної роботи

05.07.2018, 22:10

Питання оновлення ЦВК не дискусійне і підтримується парламентом, проте процес формування її нового складу повинен бути прозорим та демократичним.

Про це в ефірі одного з телеканалів наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він зазначив, що від початку подання до Верховної Ради кандидатів до складу ЦВК "Народний фронт" неодноразово заявляв про необхідність дотримання рекомендацій ПАРЄ та співвідношення їх кількості до наявності вакантних місць.

"Ми не голосували чому? Ще з весни ми говоримо, що ми отримали подання президента. 14 кандидатів на 13 посад у ЦВК. Немає жодної дискусії - оновлювати чи не оновлювати ЦВК. У неї сплив термін повноважень і з цією ЦВК ми не можемо входити в президентську і в наступну парламентську кампанії. А потім будуть і місцеві вибори", - наголосив Максим Бурбак.

"По-друге, в 2014 році воювали за те, щоб в нашій країні перемогли демократичні європейські цінності. Наші колеги з ПАРЄ вказують на те, що в складі ЦВК повинні бути представники всіх фракцій і груп. Через комітет пройшли усі 14 кандидатур. Хто з них зайвий, кого ми маємо не пропустити?", - зазначив керівник фракції.

"Не перетворюйте парламент на базар. Жодних підкилимних домовленостей. Чому не дати 13 кандидатів на 13 посад?", - підкреслив він.

Максим Бурбак наголосив, що фракції коаліції несуть відповідальність за зміни в країні.

"Я би звернувся до своїх колег по коаліції – не забувати про відповідальність. Разом ми з 2014 року є в коаліції, є ядром коаліції. І несемо на собі відповідальність за розбудову демократичної європейської країни", - наголосив він.

"Робити демарш із виходом не личить владі. Це не преференція – це тягар відповідальності, і ми повинні його нести. І "Народний фронт", не побоюсь цього слова, є рушійною силою цього парламенту", - додав Максим Бурбак.

"Може хтось забув, що країна знаходиться в стані російської агресії? Може хтось забув, що нам треба щоденно приймати рішення щодо захисту наших вояків, виділяти гроші на фінансування національної безпеки і оборони? Може забули, що треба продовжувати співпрацю з нашими західними партнерами, що треба приймати рішення і закріпити бажання наших громадян стати повноправними партнерами НАТО і членами Євросоюзу? Ось про що треба дискутувати і говорити, а не гратися в "ображалки", - сказав Бурбак.

Він акцентував увагу й на тому, що обрання нового складу ЦВК не повинно ставити під сумнів результати майбутніх президентських та парламентських виборів.

"В ефірі вашого каналу були численні заяви, що може бути узурпація більшості в новому складі ЦВК під одну з політичних сил... То чому ми даємо підстави для майбутнього визнання нашими західними партнерами, що вибори президента і парламенту проходили при ЦВК, яка створена в недемократичний спосіб?", - наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак також висловив сподівання, що фракція БПП повернеться в зал до нормальної роботи.

"Чотири роки ми йдемо пліч-о-пліч. Я переконаний, що ми будемо крокувати разом і надалі", - резюмував він.

 
1


КОМЕНТАРІ (2)

І навіть після цього ти, Бурбак, поц і балабол, хапуга і піарщик.

avatar

Юрій

06 липня 2018 06:18

нф та бпп не бажають народу злагоди та миру

avatar

бендера

06 липня 2018 12:24