Максим Бурбак вимагає відновлення справедливості стосовно до наших українських автомобілістів

Максим Бурбак вимагає відновлення справедливості стосовно до наших українських автомобілістів

24.05.2017, 14:33

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував законопроект 4932 і деякі події навколо нього.

- По-перше, це європейська норма. Автомобілі іноземців, які в'їжджають на територію європейської держави, мають сплачувати внесок за користування дорогами цієї країни. Законопроектом 4932 пропонується запровадити таку ж норму і в Україні. Ці гроші спрямовуватимуться в Дорожній фонд, який запрацює з 2018 року. І це буде чесно стосовно понад 9 мільйонів автовласників українців, які після прийняття безвізу з 11 червня цього року можуть поїхати до країн Європи і будуть сплачувати за користування їхніми дорогами. А ці гроші підуть на ремонт і будівництво наших доріг, на підвищення безпеки руху.

По-друге, сума до сплати символічна для європейців (які будуть платити ці внески), за 1 день 2 євро, за тиждень - 7 і тд. Є бонус - чим довше вони перебуватимуть в Україні, тим менша плата. Всі запропоновані норми розміщенні за цим посиланням і той, хто хоче знати правду - почитає. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59600

І ще, законопроект був зареєстрований ще влітку минулого року. Акція під ВР проходить сьогодні, хоча закону навіть в порядку денному немає. І я розумію чому понад рік ніхто навіть не намагався його бодай обговорити. Але справедливість по відношенню до наших українських автомобілістів повинна бути відновлена ! І я готовий до професійної дискусії. Але проблема українських автомобілістів, які їздять на нерозмитнених авто з іноземною реєстрацією - це інший законопроект і інша проблема. Я впевнений профільний комітет прийме виважене державницьке рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпека людей і державні інтереси вимагають вирішення питання автомобілів з іноземною реєстрацією, - М.Бурбак

 

ДОВІДКОВО:

Біля Верховної Ради посилили охорону силами поліції і Нацгвардії під час мітингу, повідомляє кореспондент УНН.

Загальна кількість правоохоронців біля парламенту - поліції і Нацгвардії - сягає 50 осіб.

У цей час під парламентом проходить мітинг противників законопроекту про введення платежів для власників авто з іноземною реєстрацією.

Відзначимо, учасники акції намагалися перекрити рух по вулиці Грушевського. У відповідь на наміри перекрити рух водії, які намагалися проїхати по дорозі, сигналили. При цьому уздовж вул.Грушевського на узбіччі припарковано близько 30 легкових машин. Також активісти підігнали під парламент автомобіль, набитий шинами.

Наразі протистоянь між правоохоронцями та активістами не відбувалося.

Всього учасників акції біля Верховної Ради близько 150.

1