Максим Бурбак: Військовим та поліцейським потрібно підвищувати зарплатню

Максим Бурбак: Військовим та поліцейським потрібно підвищувати зарплатню

12.09.2018, 13:12

Український уряд підтримав ініціативу “Народного фронту” про те, щоб в наступному році видатки на оборону складали не менше 5% від ВВП. Крім того, профільний комітет настоює на збільшенні цієї цифри до 5,4%, адже з 2019 року необхідно підвищити зарплатню військовим.

Про це заявив журналістам народний депутат України Максим Бурбак.

“Іде масове звільнення з лав Збройних сил України. Ми розуміємо, що коли в 2015 році уряд Яценюка втричі збільшив воякам зарплатню, і вона складала 7 тисяч гривень, зараз цю тенденцію потрібно продовжувати. Не можуть вони зараз воювати за 7-8 тисяч гривень. Треба збільшувати”, – сказав Бурбак.

За словами нардепа, прем’єр міністр України Володимир Гройсман повідомив, що бюджет оборони буде збільшено на 20 млрд. і він складатиме понад 200 млрд  гривень.

“Такого ніколи не було. І це при тому, що країни НАТО не можуть дійти згоди щодо видатків на оборону на рівні 2%, ми фінансуємо 5, і так воно має бути”, – додав Максим Бурбак.

Крім цього, в бюджеті на 2019 рік, як стверджує обранець, буде передбачено продовження освітньої реформи, реформи Національної поліції.

“Після того, як буде збільшено зарплату воїнам ЗСУ, підніматиметься питання про підвищення зарплати поліцейським. У нас недобір до лав патрульної поліції. Є інформація, що люди, які мають досвід, стаж 10-15 років, звільняються з поліції. Їм теж треба збільшувати оклади, щоб припинити “відтік” кадрів”, – підсумував народний депутат.

Джерело: https://tva.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Це ж він сказав на сесії облради. Цікаве інше, коли Мунтян представляв присутніх Бурбака і Рибака, то останньому аплодували, а коли Бурбака мертва тиша. Це все що треба знати про нульовий  рейтинг М.Ю.

avatar

Ольга

12 вересня 2018 13:46

Так, так треба поліцаям зробити зарплату як депутатам верховної зради а депутатам як міністрам а міністрам як президенту а презеденту все і одразу в горло запхать! Вашу бля мать бо вам все мало а на люд насрать!

avatar

Підлабузник

12 вересня 2018 21:46