Українці в Іспанії підтримують ініціативу Максима Бурбака зі створення окремого відомства з питань трудової міграції

Українці в Іспанії підтримують ініціативу Максима Бурбака зі створення окремого відомства з питань трудової міграції

13.10.2018, 19:34

Сьогодні народний депутат України Максим Бурбак перебував в іспанській Мурсії, де взяв участь у форумі, організованому Спілкою (українських) асоціацій Іспанії КРАІ+.

- Працюємо з українцями, які живуть в Іспанії, - розповів Максим Бурбак. -  Як голова міжфракційного об’єднання «Зовнішня трудова міграція», беру участь у форумі, організованому Спілкою (українських) асоціацій Іспанії КРАІ+. Хочу окремо подякувати за організацію форуму президенту КРАІ Larysa Ponomarenko.

- У співвітчизників море різнопланових питань: оформлення пенсій, адміністративні послуги; сприяння щодо культури й освіти в Іспанії. І це, в більшості випадків, НЕ питання великих бюджетних витрат - наші люди багато чого самі фінансують і організовують. В Іспанії, як і по всьому Заходу, українці користуються повагою і сприянням місцевої влади.

- Після форуму ще більше переконався, що зовнішня трудова міграція потребує особливої уваги держави. Українці в Іспанії активно підтримують нашу ініціативу зі створення єдиного органу виконавчої влади щодо зовнішньої трудової міграції, - повідомив Максим Бурбак. 

- На форум нас запросили разом з Михайло Басараб з "Інституту актуальних досліджень" та з Hryhoriy Seleshchuk, програмним директором «Карітас України». Також у форумі взяли участь дипломати України в Іспанії й представники місцевої влади Мурсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Бурбак побачив зрушення на найвищому урядовому рівні у вирішенні проблем трудових мігрантів

Максим Бурбак: Українські трудові мігранти потребують уваги влади (відео)

Максим Бурбак: Законодавство про трудову міграцію повинно відповідати сучасним викликам (відео)

Максим Бурбак: Треба створювати умови для повернення співвітчизників з-за кордону (відео)

Бурбак запропонував Гройсману створити окреме відомство для трудових мігрантів (відео)

- Мурсія. Форум організацій українців в Іспанії. Ви просто не уявляєте, скільки наші люди вкладають власних ресурсів і зусиль, щоб зберегти українську ідентичність у своїх родинах, - розповів свої враження від форуму Михайло Басараб. - Нашим дітям, які ходять у суботні українські школи, окремий величезний респект. Окрім п‘яти днів в іспанській школі, вони по суботах вчаться у нашій, аби пройти таку ж програму, як їхні однолітки в Україні. Форум організувала Спілка (українських) асоціацій Іспанії KRAI на чолі з Larysa Ponomarenko. Українці будуть! І це факт. 

1