Максим Бурбак: Треба створювати умови для повернення співвітчизників з-за кордону (відео)

Максим Бурбак: Треба створювати умови для повернення співвітчизників з-за кордону (відео)

15.05.2018, 13:10

Необхідно сповільнити процес трудової міграції за кордон, і створювати умови для повернення співвітчизників. Наші трудові мігранти щороку вливають в економіку країни мільярди доларів і є основними інвесторами нашої економіки. Користуючись цими грошима, Україна має витрачати їх в тому числі і на облаштування сімей українських трудових мігрантів на батьківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак запропонував Гройсману створити окреме відомство для трудових мігрантів (відео)

Фракція «Народний фронт» ініціює створення єдиного центру для реалізації державної політики щодо трудової міграції. Відповідне звернення фракція вже направила Прем’єр-міністру.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак з трибуни парламенту.

«Фракція «Народний фронт» закликає парламент, уряд, і особисто Прем’єр-міністра  повернутися обличчям до трудових мігрантів. Я звернувся до Премєра з пропозицією створити єдиний центр для реалізації державної політики щодо трудової міграції. Те єдине місце у виконавчій владі, куди б стікалися ідеї, вимоги, скарги й був зворотній зв’язок. Куди б трудові мігранти та їхні родичі, могли звертатись. Той центр, з яким би комунікували парламентарі, консули, іноземні дипломати й міжнародні організації», - наголосив керівник фракції.

За словами Максима Бурбака, необхідно сповільнити процес трудової міграції за кордон, і створювати умови для повернення співвітчизників.

«Наші трудові мігранти щороку вливають в економіку країни мільярди доларів і є основними інвесторами нашої економіки. Користуючись цими грошима, Україна має витрачати їх в тому числі і на облаштування сімей українських трудових мігрантів на батьківщині», - підкреслив Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що за межами України працює кілька мільйонів українців, це майже 10% економічно активного населення України.

«З такою ж проблемою зіштовхнулися наші найближчі сусіди з Польщі, Румунії, Балтії. Глобалізований світ сильно розширив можливості для працевлаштування за кордоном. Але ж Україна зараз особливо потребує своїх громадян», - наголосив керівник фракції.

«Реформам, які почав уряд Арсенія Яценюка, лише чотири роки. Наші польські й балтійські друзі почали цей шлях у дев’яностих, і йшли до вступу в Євросоюз 10-15 років. Ми перебудовуємо економіку в принципово новому для України режимі - в режимі Зони вільної торгівлі з Євросоюзом. На цьому старті потрібні руки й мізки. Паралельно ми стримуємо російського агресора, і боремося за повну економічну незалежність від нього»,  - підкреслив він.

Максим Бурбак також зазначив, що фракція «Народний фронт» розпочинає цю роботу у Верховній Раді - ініціює створення міжфракційного об’єднання, щоб почати «формувати  законодавчу основу для реальної державної політики у сфері зовнішньої трудової міграції».

«Прошу колег долучатися до цієї справи. Маємо підняти всі законопроекти з цієї теми (а їх не менше десятка), об’єднати, оновити і ухвалити цього року», - закликав своїх колег керівник фракції «Народний фронт».

 http://nfront.org.ua/news/details/maksim-burbak-treba-stvoryuvati-umovi-dlya-povernennya-spivvitchiznikiv-z-za-kordonu

1