Максим Бурбак про 4 роки роботи нинішнього складу ВР: Це парламент стратегічно важливих реформ (відео)

Максим Бурбак про 4 роки роботи нинішнього складу ВР: Це парламент стратегічно важливих реформ (відео)

05.11.2018, 14:45

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак підсумував 4 роки роботи парламенту.

Під час виступу на Погоджувальній раді він підкреслив, що попри розграбоване Януковичем майно та російське вторгнення Україна вистояла, а парламент зумів згуртуватися навколо необхідних реформ.

"Це скликання Верховної Ради увійде в історію своїми здобутками. Бо це парламент небувалих, стратегічно важливих реформ. Ми зробили їх в умовах жахливих викликів. Попри російське вторгнення, попри розграбовану Януковичем країну - парламент згуртувався навколо реформ Уряду Яценюка, який зупинив дефолт країни у 2014 році. Усі ми, весь український народ, згуртувалися навколо війни за незалежність", - підкреслив Бурбак.

"Ми дали результати, про які доти ніхто й не мріяв. Навіть у мирний час. Ми скоротили зовнішній  борг на мільярди доларів, при цьому фінансуючи оборону на рівні 5% ВВП. Ми виконали неймовірно складний план з набуття безвізу. Ніколи раніше українські політики й чиновники не оприлюднювали інформацію про свої статки", - наголосив керівник фракції.

Він також відзначив дії Уряду Яценюка та парламенту для енергетичної безпеки країни.

"Ми не лише відмовилися від закупівель газу у "Газпрому", а й виграли позов проти "Газпрому" на десятки мільярдів доларів. Ми захистили простого споживача газу через програму субсидій Уряду Яценюка. Це є енергетична незалежність України", - наголосив Максим Бурбак.

Керівник фракції також відзначив закони про збільшення україномовного контенту на телебаченні та радіо.

"Все це - заслуга коаліції й цього та попереднього (Яценюка. – Ред.) урядів, заслуга цієї Верховної Ради, заслуга фракції "Народного фронту". Це наші рішення за чотири роки роботи. Нам є про що звітувати перед виборцями", - наголосив Максим Бурбак, зазначивши, що не можна уповільнювати темпи реформ.

1