Максим Бурбак: «Пане Рибак, звертаюся до вас, може допоможете Вижниччині отримати заборговані за користування надрами кошти»

Максим Бурбак: «Пане Рибак, звертаюся до вас, може допоможете Вижниччині отримати заборговані за користування надрами кошти»

05.05.2016, 18:05

Під час прес-конференції народних депутатів України Максима Бурбака і Миколи Федорука журналісти підняли також газову тему.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

-          Заяви про якийсь дешевий газ місцевого видобтуку – це продукт тієї істерії і неправди, яка часто л’ється з голубих екранів. Видобуток вітчизняного газу ніяк не може вплинути на ціну газу, - каже народний депутат України Максим Бурбак. – Тому що більшу частину газу ми закуповуємо на ринках Європи. А там є світова ціна. Чому ніхто не каже про ціну на молоко, про ціну на бензин чи щось інше. Всі розуміються тільки на газі. Єдина ціна на газ – це подолання корупції у газовій сфері. Представники деяких політичних партій, які зараз не вилазять з ток-шоу і з діаграмами, діафільмами, графіками розповідають нам про нібито дешевий газ, нехай би робили це у 2009 році.   Ціна на газ повинна бути однаковою для всіх. Тому що кілька цін на газ, які раніше були в державі, уможливлювали корупційні діяння навколо цього питання. Скрапленого газу нібито для населення закуповували і споживали в такій кількості, що у нас населення стільки немає. Натомість його за готівку перепродували на заправках і вивозили за кордон. Тому встановлення єдиної ціни на газ правильне. Інша справа, що держава повинна продовжувати програму субсидій.  І наступним кроком має стати підвищення енергоефективності домогосподарств і зменшення енергоспоживання.

Стосовно ТОВ «Інгазко» і отримання дозволу на видобуток газу. Ми або видаємо дозвіл на експлуатацію надр, або не видаємо. Наприклад, за експлуатацію Лопушнянського родовища Вижницькому району в договорі обіцяно  виділяти 2 млн грн на рік на соціальний розвиток. Це ще тими грошима, тому цю суму теж варто переглянути. Інше питання – дають ці кошти чи ні, і чому цим питанням не займається обласна рада. Там борги! І 2 мільйона Вижницькому району точно не завадять. Пане Рибак, звертаюся до вас, ви як депутат-мажоритарник від цього округу, можливо посприяєте в отриманні цих коштів.   Буду звертатися до нового керівництва  Міністерства екології з проханням провести службове розслідування як, хто і де проводив такий аукціон для ТОВ «Інгазко» і надав дозвіл без аукціону. Зроблю все щоб конкурс відбувся повторно, а громада, де з надр видобуватимуться якісь корисні копалини також мала з цього якийсь зиск, - резюмував Максим Бурбак.

Докладніше на відео:  

1


КОМЕНТАРІ (4)

Черговий піар Бурбаки, пустодзвін!!!

avatar

Вижничани

05 травня 2016 15:56

від нього вже тошнить

avatar

мешк

05 травня 2016 16:38

Трепло которое своим воровством убивает город... ни разу не был на своем округе....дорога с Сокирян и с хотина до города просто ужас.... трепло!!!@

avatar

Вurbak-durak

05 травня 2016 18:14

Бурбаче, ти хоч би розумієш, що тебе вже вся область ненавидить.

avatar

Юрій

06 травня 2016 09:28