Максим Бурбак: Необхідно якнайшвидше оновити склад ЦВК і не допустити політичних ігор навколо бюджету

Максим Бурбак: Необхідно якнайшвидше оновити склад ЦВК і не допустити політичних ігор навколо бюджету

17.09.2018, 13:00

Фракція "Народний фронт" виступає за негайне оновлення складу Центральної виборчої комісії.

На цьому наголосив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради

"Цей склад не може проводити вибори Президента і Верховної Ради. Адже хто б не виграв в законний спосіб ці вибори, він не буде визнаний чи президентом, чи депутатом із цим складом ЦВК. Звертаюсь до колег: треба завершити нарешті цей процес і призначити новий склад ЦВК", - зазначив він.

Також, як нагадав керівник фракції "Народний фронт", оновлений склад ЦВК повинен призначити вибори в Об'єднаних територіальних громадах.

"Оновлений склад ЦВК має призначити вибори в 98-ми ОТГ, на які чекають близько 1 мільйона наших громадян", - підкреслив Максим Бурбак.

"Народний фронт" підтримує законопроект про затвердження в Конституції стратегічного курсу на членство в ЕС та НАТО, який внесений президентом України.

На цьому наголосив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Рік тому на з’їзді "Народного фронту" ми заявили про необхідність внесення змін до Конституції і закріплення в ній стратегічного курсу на членство України в НАТО та ЄС. "Народний фронт" вітає ініціативу президента щодо внесення відповідного законопроекту до Верховної Ради. "Народний фронт" однозначно підтримає цей законопроект", - сказав він.

Торкаючись теми бюджету на наступний рік, Максим Бурбак відзначив, що фракція "Народний фронт" проект Державного бюджету на 2019 рік, який був поданий Урядом до Верховної Ради, вважає збалансованим і закликав ухвалити його вчасно.

"Цього очікують сектор національної безпеки, розпочаті реформи та надважливі інфраструктурні проекти, мільйони пенсіонерів, вчителів і лікарів. Окрім того, у бюджеті передбачене фінансування виборів Президента України та Верховної Ради України. Це забезпечення конституційного права громадян", - наголосів керівник фракції.

"Відразу наголошу, що "Народний фронт» не допустить політичних ігор навколо бюджету. У такий відповідальний час бюджет країни не може перетворитися на ринг для популізму і демагогії», - підкреслив Максим Бурбак.

1