Максим Бурбак:  Ми не злякаємося ні NewsOne, ні Медведчука, ні Путіна

Максим Бурбак: Ми не злякаємося ні NewsOne, ні Медведчука, ні Путіна

18.02.2019, 22:27

Прокремлівський телеканал NewsOne подав два позови проти народного депутата України Максима Бурбака. В одному позові співвідповідачем є партія «Народний фронт». В іншому, окрім народного депутата Бурбака та "Народного фронту", телеканал позивається ще й до Блоку Петра Порошенка, голови фракції БПП Артура Герасимова, а також до редактора-засновниці «Української правди» Олени Притули.

Про це на свой сторінці у ФБ написав народний депутат України Максим Бурбак

- Пропагандистський телеканал NewsOne, який формально належить поплічнику Медведчука Козаку, оскаржує в суді те, що його назвали кремлівським пропагандистським телеканалом. Іншими словами, телеканал «сім’ї» Медведчука вимагає заперечити правду. Логічно. Кремлівські пропагандисти щодня заперечують факти, формують в головах глядачів паралельну вигадану реальність - чітко за методичками держави-агресора.

- Власне, через це Нацрада з питань телерадіомовлення нещодавно наклала на NewsOne штраф. Саме за розпалювання ворожнечі й поширення відомих тез кремлівської пропаганди.

- Ми доведемо в суді свою правоту. Те, що NewsOne поширює заготовки Кремля є такою ж правдою, як і те, що Крим і Донбас окуповані Росією, Медведчук є представником Путіна, а сам Путін вчиняє міжнародні кримінальні злочини. Ми не злякаємося ні NewsOne, ні Медведчука, ні Путіна.

- Вважаю, що ми забарилися з відповідальними державницькими рішеннями щодо “ЗМІ” і “журналістів”, які насправді працюють на ворога і на поразку України. Необхідно прискорити ухвалення законопроектів про прозорість і відповідальність медіа. Верховна Рада ще 4 жовтня 2018 року ухвалила постанову 9157 про запровадження санкцій проти кремлівських пропагандистських телепомийок. Тут рішення за Президентом і РНБО, - написав Максим Бурбак у ФБ. 

1